Kaj se v torek, 13.3., dogaja na Štajerskem?

* Kot smo poročali, Šentjur ni vključen v predlog zakona o sanaciji onesnaženega okolja Celjske kotline. Na to temo je za danes popoldne sklicana prva izredna seja šentjurskega občinskega sveta. Svetniki bodo odločali o umestitvi Šentjurja med upravičena območja in ugotavljanju posledic čezmerne obremenitve okolja na območju Šentjurja.
Še drugi dogodki s Šentjurskega. Računalniške delavnice za starejše se v sklopu projekta Simbioza – medgeneracijsko sodelovanje začenjajo na OŠ Slivnica pri Celju. Knjižna čajanka bo v šentjurski knjižnici, ura pravljic pa v enoti na Ponikvi.

* Zvečer bodo v župnijski dvorani na Stranicah govorili o knjigi Sinaj. Knjiga je pripoved italijanske alpinistke, ki se je povzpela na vse osemtisočake sveta in italijanskega teologa. O knjigi bodo razmišljali gosti večera, med njimi tudi nadškof Marjan Turnšek.

* Sijaj, sijaj sončece je naslov območne revije otroških pevskih zborov z Bistriškega, ki bo potekala v treh delih. Popoldne bo prvi v šoli v Poljčanah. V Poljčanah popoldne tudi domčae Vinogradniško-sadjarsko društvo prireja čistilno akcijo. Čistili bodo na Tovarniški ulici in ob progi.
V športni dvorani Bistrica pa bo popoldne tradicionalni turnir v malem nogometu. Turnir ob občinskem prazniku prireja športna zveza občine Sl. Bistrica in Javni zavod za šport.

* Po uvodni dirki v Argentini se bo to nedeljo začel evropski del tekmovanja za svetovno prvenstvo v motokrosu. Slovenski motokrosisti – tudi Makolčan Tim Gajser, ki je uvodno dirko izpustil zaradi poškodbe, bodo načrte za letošnjo sezono razkrili dopoldne v prostorih Avto-moto zveze Slovenije v Ljubljani.

* V Celjskem domu bo nocoj Francoski večer I. gimnazije v Celju. Francoski večer bodo zaznamovali znani šansoni in popevke. V Narodnem domu pripravljajo nocoj koncert Celjskega godalnega orkestra.

* V šmarskem kulturnem domu bo dopoldne predstavitev knjige ‘Kralj Peter v slovenskih Alpah. Ljudski ustvarjalec Nani Poljanec in dr. Peter Mikša sta se v svojem raziskovanju osredotočila na kralja Petra II., ko je s prijatelji osvajal slovenske vrhove.
Nocoj pa bo tam spregovoril tudi dr. Karel Gržan – o pretkani manipulaciji pozornosti.