Kaj se v torek, 13.2., dogaja na Štajerskem?

 

* Številna pustna rajanja bodo danes na Štajerskem.
Popoldne bodo pustovali v Slovenskih Konjicah. Pustovali bodo tudi v Žičah – popoldne pred kulturnim domom, in na Stranicah, kjer bodo po manjši povorki rajali še v kulturnem domu.

* Na Krekovem trgu v Celju bo popoldne pustna povorka z maskami, ki se bodo sprehodile po celotnem Celju. Za najlepše pripravljajo tudi nagrade.

* Na pustni torek bodo maškare preganjale zimo tudi na Bistriškem: Že dopoldne se bodo skozi središče Poljčan sprehodile maske iz osnovne šole in vrtca. Popoldne bo tradicionalna pustna povorka na Spodnji Polskavi.
Pustno bo popoldne tudi v glasbeni šoli – v Slovenski Bistrici in na oddelku v Poljčanah bosta pustna nastopa.

* Pustovanje bo na Mestnem trgu v Šentjurju popoldne, z nagradami in obiskom kurentov.
Maske bodo popoldne preplavile Evropsko ploščad v Rogaški Slatini, kjer se bodo predstavile skupinske maske iz vseh slatinskih šol. Pustno rajanje se popoldne obeta v Podčetrtku pri tamkajšnjem trgovskem centru, dopoldne pa v dvorani Grajske pristave v Rogatc.

* Pa še k drugim dogodkom dneva.
V Zreče popoldne prihajajo tuji obrambni atašeji, akreditirani v Sloveniji. Ogledali si bodo podjetji GKN Driveline in Unior ter Terme Zreče, kasneje bodo obiskali še Roglo. Goste iz 12 držav sveta bodo sprejeli predstavniki Občine in vodstva omenjenih podjetij.

* Ekonomska šola Celje organizira v dvorani Golovec mednarodni sejem učnih podjetij. Dogodek ni pomemben samo za dijake in organizatorje, promovirajo ustvarjalnost mladih in samo mesto Celje.

* V šentjurskem Aktivatorju bo dopoldne brezplačna delavnica o prepoznavanju lastnih kvalitet, vrlin in priložnosti za razvoj potencialov.

* Dopoldne bo v kulturnem domu v Šmarju pri Jelšah predstavitev knjige ‘Ravnovesje na visokih petah’ in pogovor z avtorico Slavico Biderman. Skozi francosko-slovensko zgodbo bodo spoznavali različne aktivnosti in miselne spretnosti za spodbujanje, aktiviranje in krepitev možganskih celic.