Kaj se v sredo, 23. 3., dogaja na Štajerskem?

BISTRIŠKO

* Območno srečanje otroških gledaliških skupin bo dopoldne Slomškovem domu v Slovenski Bistrici.
* V bistriški knjižnici bo nocoj predavanje zgodovinarja doc. dr. Andreja Hozjana o Prvem vseslovenskem kmečkem uporu.
* Velikonočna ustvarjalna delavnica za otroke bo popoldne v knjižnici na Tinju.

CELJSKO

* Na celjskem bo danes Oder mladih 2016, predstavile se bodo otroške gledališke skupine Mestne občine Celje ter občin Dobrna, Štore in Vojnik.
* V glasbeni šoli bodo podelili plakete 45. državnega tekmovanja mladih glasbenikov.
* V Celju bo danes tudi tematski večer godalnega oddelka glasbene šole.

ZREŠKO

* Na Rogli bodo znova gostili deskarje na snegu. Od danes do petka bodo tam evropski pokali v paralelnih disciplinah, big air-u in slopestylu. Tekme bodo štele tudi za naslove državnih prvakov. Glavni favorit v paralelnem slalomu in veleslalomu bo Celjan Rok Marguč.

OBSOTELJE IN KOZJANSKO

* Boksarska legenda Dejan Zavec prihaja v Rogaško Slatino. Popoldne bo namreč v dvorani Kulturnega centra sodeloval na okrogli mizi v sklopu projekta Kako preprosto je reči “ne vem”.
* Tradicionalna prireditev Šopek za mamico popoldne v šoli na Proseniškem, prireditev ob materinskem dnevu tudi v šoli Šmarje pri Jelšah.
* Po odhodu iz lige Aba šentjurske košarkarje čakajo tekme domačega državnega prvenstva. V prvem kolu lige za prvaka so izgubili proti Krki, nocoj pa jih čaka tekma proti Union Olimpiji v Ljubljani. Nastopali bodo v spremenjeni zasedbi igralcev, saj je kar nekaj še vedno poškodovanih, iz ekipe pa sta odšla Dragiša Drobnjak in Stanko Sebič.