Kaj se v sredo, 18. maja, dogaja na Štajerskem?

*Na ploščadi pred kulturnim domov Šmarju pri Jelšah bo ves dan potekala Parada učenja. Zvrstile se bodo delavnice, predavanja, predstavitve na stojnicah. Med drugim bosta gosta tudi Dejan Zavec in Boštjan Gorenc Pižama.

*V Narodnem domu v Celju bo popoldne regijska proslava ob mednarodnem dnevu babic in mednarodnem dnevu medicinskih sester. Med drugim bodo podelili tudi najvišja priznanja društva in zahvale.

*Na Treh kraljih v hotelu Jakec se začenja drugi slikarski simpozij Pohorje 2016, ki ga prireja Slikarsko društvo Kliničnega centra Ljubljana, pod vodstvom akademskega slikarja Janeza Kovačiča. Sodelovalo bo okoli 25 umetnikov iz vse Slovenije kot gosta pa še domača slikarja Jožica Šlamberger in Drago Kopše.

*Podjetje Kadring v Sl. Bistrici prireja Dan odprtih vrat Središča za samostojno učenje.

*V Poljčanah prireja društvo zeliščarjev Dravinjske doline popoldne predavanje o zdravilnih rastlinah na Boču.
Za tem bo v Razvojnem centru Poljčane tudi predavanje za vse, ki imajo težave s srčno – žilnimi boleznimi. Koronarni klub Maribor namreč prireja predavanje, predstavitev in ustanovitev nove telovadne skupine. Predaval bo primarij dr. Mirko Bombek.

*Teden ljubiteljske kulture je tudi v Šentjurju v polnem teku. Danes bo na Mestnem trgu pred stavbo Občine Šentjur še posebej zanimiv dogodek – otroci vrtca Šentjur bodo ustvarjali različne motive na asfalt, polepšali tla Mestnega trga in tako postali del vseslovenskega projekta.

*Konec meseca pa bo že tradicionalno kolesarsko druženje na Celjskem – Na kolo 2016. Rekreativni kolesarji se bodo na pot podali iz Celja, Slovenskih Konjic, Šentjurja, Vojnika, Žalca in Štor. Podrobnosti bodo organizatorji predstavili dopoldne.

Oglas