Kaj se v sredo, 16. 3., dogaja na Štajerskem?

MARIBOR

* O negativnih zdravstvenih posledicah dela in pravicah azbestnih bolnikov bodo govorili popoldne na okrogli mizi v Mariboru, v prostorih Mestne občine. Čeprav imajo azbestni bolniki med drugim tudi pravico do odškodnine zaradi poklicne bolezni, pa med prejemniki odškodnin praktično ni upravičencev s Štajerske.

BISTRIŠKO

* V slovenskobistriški knjižnici bo nocoj poljudno predavanje Reci življenju Ja, predstavitev knjige in pogovori o energijah telesa.
* V Centru za starejše Metulj v Slovenski Bistrici bo dopoldne proslava ob dnevu žena in materinskem dnevu. Sekcija rokodelk pripravlja tudi velikonočno razstavo.
* Predavanje o socialno varstvenih prejemkih in oprostitvah pa bo popoldne v Osnovni šoli na Pragerskem.

CELJSKO

* Na Osnovni šoli Frana Roša v Celju gostijo že 29. literarno srečanje ‘Roševi dnevi’. Gre za srečanje najboljših mladih literatov 8. in 9. razredov osnovnih šol Slovenije in zamejstva.
? V Citycentru Celje pa praznujejo 10. rojstni dan. Obeležili ga bodo s številnimi dogodki, tudi s posebno modno revijo, poimenovano ‘Alica v deželi mode’.

OBSOTELJE IN KOZJANSKO 

* O načrtovanju zelenjadarske proizvodnje na kmetiji bo specialist za poljedelstvo govoril dopoldne v prostorih Občine Šentjur.
* Kako hitro pripraviti kosilo? To bodo izvedeli na dopoldanski kuharski delavnici prostorih Društva kmetic Ajda v Šmarju pri Jelšah.
* Velikonočno delavnico pletenja košar zgodaj popoldne pripravljajo v šoli Mestinje.
* V Kulturnem centru Rogaška Slatina pa bo drevi na ogled komedija Ne stavi na Angleže!.

ZREŠKO

* Srečanje otroških folklornih skupin občin Slovenske Konjice, Zreče in Vitanje bo popoldne v Kulturnem domu pri Termah Zreče.