Kaj se v sredo, 13. aprila, dogaja na Štajerskem?

JURKLOŠTER
Na današnji dan pred 773-imi leti je bila Ljubljana prvič omenjena v pisnih virih. Tistega dne je namreč koroški vojvoda z listino – našemu štajersko kozjanskemu jurkloštrskemu samostanu podaril zemljišče ob vznožju grajskega hriba in dovolil tam postaviti redovno hišo.

ŽIČKA KARTUZIJA
Ekipa Gostilne Gastuž pri Žički kartuziji bo danes prejela znak Gostilne Slovenije. To za vso ekipo predstavlja veliko potrditev in priznanje, da so z izbiro tradicionalnih slovenskih receptur ubrali pravo pot.

CELJE
*Dopoldne se v Knjigarni Antika začno 21. Slovenski dnevi knjige. V tem času lahko uporabniki nekatere knjige nabavijo po precej znižani ceni.
*V Celju bo danes območja revija otroških in mladinskih pevskih zborov, poimenovana ‘Pesemca’.
*Še v Narodni dom, kjer zvečer pripravljajo koncert mešanega mladinskega pevskega zbora in orkestra I. gimnazije v Celju.

SLOVENSKA BISTRICA
V knjižnici v Slovenski Bistrici so že začeli z novo sezono bralne značke za odrasle, ki poteka do novembra. Letošnja nit bralne značke je Skozi besede Slovenk, kar pomeni, da so v branje ponudili kakovostno literaturo slovenskih ustvarjalk. Prebrati je potrebno vsaj pet del s predpisanega seznama.

ŠPORT
Današnje dogajanje na Štajerskem bo močno športno obarvano. Nogometaši Celja se bodo v Areni Petrol pomerili z Domžalčani – šlo bo za prvo tekmo polfinala Pokala Slovenije. V 1. slovenski košarkarski ligi je drevi v Šentjurju na sporedu štajerski derbi med Tajfunom in Rogaško. Celjske košarkarice bodo v zadnjem krogu drugega dela državnega prvenstva gostile Triglav.