Kaj se v sredo, 1. junija, dogaja na Štajerskem?

*V Laškem pripravljajo danes dan inovativnosti celjske regije. Gostili bodo uspešne direktorje in predsednike uprav slovenskih podjetij, med drugim pa predstavili tudi več primerov dobrih praks.

*1. junij bo v šentjurski občini v znamenju urejanja cestne infrastrukture. Opoldne bo slavnostni podpis pogodbe z izvajalcem del za ureditev odseka lokalne ceste Spodnje Jelce – Presečno v krajevni skupnosti Slivnica pri Celju.
Gre za eno večjih naložb občine v cestno infrastrukturo, ki poleg asfaltiranja zajema tudi sanacijo več plazov na območju.
Popoldne bo še slavnostno odprtje odseka modernizirane Turistično – kolesarske ceste ob Slivniškem jezeru.

*Tradicionalno, deseto medobčinsko srečanje turističnih podmladkov bo popoldne na Trgu svobode v Slovenski Bistrici. Letošnja tema je Zeleni turizem. V programu ob stojnicah in na odru se bo predstavilo 13 turističnih podmladkov osnovnih in srednje šole ter vrtcev z območja občin Slovenska Bistrica, Makole, Poljčane in Oplotnica.

*V Bistriškem gradu bo nocoj koncert klape Komiža z Visa. Kot gostje se jim bodo na odru viteške dvorane pridružil Pevski zbor La Vita ter kulturnik in umetnik Bojan Maroševič.

*Promocijo nekajenja in opuščanja kajenja dopoldne pripravlja Zdravstveni dom Slovenske Konjice. Ob svetovnem dnevu brez tobaka bodo postavili tudi pano z naslovom ‘Moja pljuča, moja moč’. Na parkirišču pred stavbo bo ob tem še promocija programa Svit.

*V Narodnem domu v Celju pripravljajo tradicionalni koncert pevskih zborov Osnovne šole Frana Kranjca.