Kaj se v soboto, 9. julija, dogaja na Štajerskem?

*Že 30. državne kmečke igre bodo danes popoldne na letališču Senožet pri Ločah.
Dopoldne bo tam potekala tudi predstavitev kmetijske mehanizacije. Kmečkih iger se bodo udeležile ekipe iz vse Slovenije in ena iz Avstrije. Pomerili pa se bosta tudi ekipi Ministrstva za kmetijstvo ter ekipa slovenske Kmetijsko-gozdarske zbornice.

*V Celju bo nocoj zaključek festivala avtorske fotografije Celje Fokus. Festival bodo končali s projekcijo fotografij, ki so jih v Celju ustvarili udeleženci fotografske delavnice. Na Trgu Celjskih knezov pa pripravljajo koncert Adija Smolarja.

*V Zrečah danes prirejajo gasilsko soboto. Potekala bo v znamenju 70-letnice delovanja zreškega gasilskega društva. Dogajanje bodo začeli z revijo narodno-zabavnih ansamblov in nadaljevali z gasilskim tekmovanjem in veliko gasilsko veselico.
*Prostovoljno gasilsko društvo Zgornja Polskava praznuje 90. obletnico ustanovitve in prostovoljnega dela. Osrednja prireditev bo na ploščadi v grajskem parku. Pripravljajo parado skozi središče vasi, proslavo in gasilsko veselico.
* V Dobrini v občini Šentjur bo danes tradicionalna, že 20. turistična prireditev Dobrinska noč. Tudi letos so člani domačega društva Izviri pripravili zanimiv program. Ob tem bo potekal tudi prikaz starih običajev, zvečer pa še veselica z ansamblom Franca Ocvirka.

*Na ribniku Farovec bo velika veselica Pol leta do novega leta! Vse, ki se boste pridružili, čaka nora zabava s Tanjo Žagar, v stilu novega leta: Penine, ognjemet, glasba, polnočno odštevanje

* Na Ramni plaži ob Slivniškem jezeru bo potekal Epik večer stand-up komedije s priznanima komikoma Mirzo Tvrtkovićem in Rokom Škrlepom.

*Nogometaši Maribora so do danes odigrali šest pripravljalnih tekem – dvakrat so zmagali, trikrat je bil izid neodločen, enkrat pa so slovenski pokalni prvaki izgubili. Pred začetkom nove sezone pa jih čaka še zadnji preizkus pripravljenosti. Drevi v Ljudski vrt prihajajo škotski prvaki – nogometaši slovitega Celtica.