Kaj se v soboto, 9. aprila, dogaja na Štajerskem?

*Vozi se kot formula, so dirkači pred 40. leti ocenili vožnjo z avtomobilom X1/9 in mu tako odprli pot na cesto. Čeprav so ga leta 1988 nehali izdelovati, ima to vozilo še vedno veliko privržencev. Ti se bodo danes na šestem srečanju zbrali v Celju. Zgoraj zjutraj se bodo dobili na Ljubljanski cesti, do tam pa bodo krenili proti središču Celja. Te starodobne formule boste danes še kje srečali na cesti, saj bodo opravili panoramsko vožnjo po nekaterih krajih naše regije.

*Zvečer bo v Muzeju novejše zgodovine Celje dobrodelni dogodek Rotaract kluba Celje, v katerem združujejo vrhunske vinarje, kulinariko in glasbo. Ter seveda dobrodelnost.

*Večer poezije pripravljajo danes v konjiški Splošni knjižnici. Pesniški polfinale, ki ga že nekaj let pripravljajo v Založbi Pivec, bo tokrat prvič v Slovenskih Konjicah.
Glasbena gosta pesniškega polfinala pa bosta kitarist Marko Grobler in vitez Pesniškega turnirja Zoran Pevec.

*Glasbena skupina iz Slovenske Bistrice Jebe’la cesta praznuje 20. obletnico delovanja. Nocoj bo v klubu Na placu v Slovenski Bistrici veliki koncert, ko bodo predstavili tudi svoj novi album najboljših pesmi, kot gostje pa se jim bo pridružila skupina Zmelkow.

*Na vinogradniškem plesu v Poljčanah bodo podelili diplome društvenega ocenjevanja vin.
Otroci si bodo v Slovenski Bistrici dopoldne lahko ogledali lutkovno predstavo Vila malina domače lutkovne skupine Cik-cak.

*Z uradnim tehtanjem in žrebom se bodo danes v Turčiji začele evropske olimpijske kvalifikacije v boksu. Udeležil se jih bo tudi član Boks kluba Slovenska Bistrica Aljaž Venko.