Kaj se v soboto, 6. avgusta, dogaja na Štajerskem?

Izjemno pestra sobota se obeta na Šentjurskem. Popoldne se na šentjurskem bazenu obeta tradicionalno Bazenjenje z Nino Pušlar in drugimi glasbenimi gosti. Člani PGD Lokarje se bodo razveselili novega gasilskega vozila, ob tem pripravljajo še gasilsko tekmovanje in večerna veselica. Pomemben dan bo tudi v Dramljah, kjer bodo popoldne odprli obnovljen odsek ceste. V nočno nebo pa se bodo ozrli na Prevorju, kjer bo tradicionalna astronomska noč.

Koncert baročne glasbe bo nocoj v Bistriškem gradu. Igral bo baročni ansambel iz Pariza. Koncert sodi v sklop festivala Seviqc Brežice.

Na Spodnji Polskavi te dni poteka Spodnjepolskavsko poletje. Domače turistično društvo prireja izlet z vlakom do Ptuja. Nogometaši se bodo pomerili na turnirju v malem nogometu, popoldne bo tudi kolesarski izlet. Zvečer pa bo na odru pod kostanji premiera gledališke predstave domačih kulturnikov – Klub vražjih moških.

Prva avgustovska sobota je na Virštanju rezervirana za krajevni praznik, ki ga združijo s postavitvijo klopotca. S prireditvijo tudi na tem vinorodnem območju pokažejo, da se približuje čas dozorevanja grozdja. Dogajanje bo popestrila obletnica tamkajšnjega gostišča. Zvečer bo obiskovalce zabaval ansambel Mira Klinca.

V Celju še v sklopu prireditev ‘Poletje v Celju, knežjem mestu’ pripravljajo nocoj koncert Dreta river banda. Skupino sestavljajo člani različnih znanih slovenskih skupin, nastopili pa bodo v mestnem kinu Metropol. Pred znanim celjskih hotelom danes pripravljajo koncert Eve Černe.

V celjski dvorani Zlatorog bo danes še drugi dan košarkarskega Pokala Adecco, na katerem poleg slovenske reprezentance igrajo še košarkarji iz Belgije, Bosne in Hercegovine in Portugalske.

Oglas