Kaj se v soboto, 4. junija, dogaja na Štajerskem?

*Prvi večer zabave na zreških Ropotanjih je že za organizatorji in obiskovalci. Tako eni, kot drugi pa si dolgega počitka ne bodo privoščili. Danes revija narodno-zabavnih ansamblov in zabava s Kvintetom Dori in Pohorska tržnica.

*Kulturni mozaik, tradicionalno bienalno srečanje kulturnih društev, ki delujejo na širšem Bistriškem, bo danes pri ribnikih na Pragerskem. Po kulturnem programu bo še športno druženje.
*Predstava Rihtariča so prijeli bo nocoj v domu krajanov v Makolah uprizorila dramska skupina etnološkega društva Ložnica pri Makolah.

K športu in rekreaciji:
*Pohodniki in kolesarji se bodo danes že tradicionalno podali na 17. Tušev vzpon na Celjsko kočo.
*V Zrečah bo danes Sobotno dopoldne za Aktivne. Pripravljajo nezahteven pohod po okolici Zreč, sproščeno spoznavanje nordijske hoje in prikaz pravilnega teka. Pripravljajo pa tudi delavnico za otroke.
*V Vojniku bo danes že 24. tradicionalni turnir trojk, ekipe se bodo v košarkarskem znanju pomerile v novi vojniški telovadnici.
*V Žičah bo Žigov memorial – 3. pandolo turnir. Pridejo ekipe iz Slovenije, Hrvaške in Italije.
*V sklopu Športnega vikenda v Slovenski Bistrici bo danes živahno na številnih prizoriščih: v tenisu se bodo pomerili predstavniki krajevnih skupnosti, prirejajo tudi šahovski turnir, turnir v malem nogometu in tekmovanja v kegljanju, balinanju ter odbojki na mivki.
*V Poljčanah pa prirejajo dopoldne 7. kolesarski vzpon na Boč.

*Gasilci prostovoljnega gasilskega društva Škofja vas pripravljajo ta vikend dve tekmovanji: danes se bodo pomerili najmlajši, jutri pa še članice in člani.

Oglas