Kaj se v soboto, 30. aprila, dogaja na Štajerskem?

*Danes bo v muzeju na prostem Rogatec prvič Zeleni festival. V sklopu festivala pripravljajo predavanja na temo samooskrbnih vrtov. Prikazali bodo izdelavo visoke grede in izvedli delavnice analize prsti, uporabe zelišč in peke kruha.

*Nocoj, na predvečer praznika dela bodo na Konjiškem zagoreli kresovi. V Slovenskih Konjicah bo kres zagorel pod Starim gradom. V Zrečah bodo kresovali na ploščadi pred Hotelom Atrij, kresovanje pa pripravlja tudi Konjeniško jahalno društvo prijateljev ‘Petre’ z Vitanjskega Skomarja.

*Tudi v Celju bodo danes zagoreli kresovi. Na Šmartinskem jezeru pri Puš’n šank Pr’ Tini pripravljajo kresovanje z ansamblom Donačka. Na celjski Špici bo že 25. tradicionalno kresovanje, tokrat z ansamblom Spev. V Štorah pa bodo kresovali ob zvokih ansambla Pajdaši in Pihalnega orkestra štorskih železarjev.

*Marsikje bodo danes postavljali majsko drevo. Tako bo na Spodnji Polskavi v centru vasi pri kostanjih, kjer se bodo zbrali popoldne in – poleg majskega drevesa poskrbeli tudi za pijačo in druženje.

*Dopoldne dan odprtih vrat organizira Prostovoljno gasilsko društvo Slovenske Konjice. Predstavili bodo vozila in opremo, obiskovalci se bodo lahko fotografirali v gasilski zaščitni obleki, pripravili pa bodo tudi spretnostne vaje.

*V Celju pa danes domače kinološko društvo pripravlja tudi 2. tekmo za pokal Slovenije 2016 in kvalifikacije za European Open 2016.

ŠPORT:
*V 1. slovenski nogometni ligi bo popoldne štajerski obračun – v Areni Petrol se bodo pomerili Celjani in Mariborčani.