Kaj se v soboto, 28. maja, dogaja na Štajerskem?

*V Slovenski Bistrici bosta popoldne 16. mednarodni atletski miting in Stepišnikov memorial v metu kladiva. Organizatorji napovedujejo odlične tekme, tudi kakšen rekord. Letos bo tekmovanje minilo predvsem v lovljenju olimpijskih norm, ki jih bo napadalo kar nekaj domačih in tujih atletov. Popoldne bo tako v Slovenski Bistrici tekmovalo več kot 300 atletov iz 12 držav.

*Pri spominskem obeležju v Božjem nad Oplotnico bodo počastili spomin na delovanje partizanske tiskarne Tehnika Mernik. Prav tako bo potekal deseti jubilejni spominsko rekreacijski pohod.

*Zdravstveni in dobrodelni bodo danes v Celju. Že dopoldne bodo študenti Visoke zdravstvene šole v centru mesta opravljali brezplačne meritve sladkorja v krvi in holesterola.
*Na zvezdi v Celju pa bo danes tudi 3. dobrodelna tržnica humanitarnih klubov: Rotary, Lions in Sooptimist klubov ter njihovih podmladkov, ki delujejo v Celju.

*Dan ljubezni prireja Klub študentov v domači Slovenski Bistrici. Energijo in temperature čarobnega majskega večera bodo dvigovale skupine Big foot mama, Rok’n’band in bistriška zasedba Skalama.

*Sejem starodobnih vozil, delov in opreme bo pred tovarno Impol v Slovenski Bistrici. Prireja ga AMK Classic Sl. Bistrica. Na teniških igriščih bo potekalo odprto prvenstvo Štajerske za rekreativne igralce.

*Prireditev Vrtec poje bo dopoldne v konjiški športni dvorani – predstavili se bodo otroški pevskih zbori, plesna in instrumentalna skupina iz vrtca Slovenske Konjice in sosednjih krajev.

*V Laporju bodo mnogi mladi danes prejeli zakrament svete birme.
*Na Pokošah bo slovesnost ob 50. obletnici mladinskega doma z gasilskim manevrom in več kulturnimi posladki. Vse to bodo začinili z zabavo z ansamblom.
*144. literarni večer ‘Jaz mam en stari znucan koš’ bo drevi v Skomarski hiši v Skomarju – predstavil se bo Milenko Strašek iz Maribora.
*Na Frankolovem bo vikend v znamenju krajevnega praznika. Danes pripravljajo nogometni turnir za osnovnošolce ter članski turnir za prehodni pokal Frankolovega.
*Na igrišču pri osnovni šoli Poljčane bo dopoldne 8. Poljčanski tek. *Ribiči se bodo pomerili na tekmi na reki Dravinji – za ribiškega carja Poljčan.
*Zanimivo bo tudi v Kamnolomu Poljčane, kjer bo dan odprtih vrat.
*V Slovenskih Konjicah pa bodo kegljali novinarji severovzhodne Slovenije in njihovi družinski člani. Družili se bodo na tradicionalnem kegljaškem srečanju, ki obstaja že več 10 let.