Kaj se v soboto, 25. junija, dogaja na Štajerskem?

*V Slovenski Bistrici bo nocoj osrednja občinska slovesnost ob 25-letnici neodvisnosti Slovenije in dnevu državnosti ter v počastitev zavzetja vojaškega skladišča na Zgornji Ložnici.
Slovesnost bo pri slovenski lipi pred Bistriškim gradom.

*V Žički kartuziji bo 8. tradicionalno srečanje zeliščarjev Slovenije.
Ogledati si bo mogoče zeliščne stojnice, kjer pripravljajo tudi pokušnjo zeliščnih napitkov in namazov. Na okrogli mizi bodo govorili na temo problematike pridelave in predelave zelišč. Zvečer pa bo nastopila angleška pevka Shirlie Roden, ki zdravi s pomočjo zvoka.

*Na Rakovcu pri Vitanju Kulturno-turistično društvo Sv. Vid dopoldne pripravlja že tradicionalno, petnajsto Srečanje Rakovčanov. Po kulturnem programu bo sledilo tekmovanje v žaganju.
V naslednjem letu načrtujejo še obnovo rakovške šole.

*Teniški klub Slovenske Konjice danes v konjiškem parku obeležuje 35. obletnico delovanja. Organizirajo celodnevni program. Zvečer bo še svečano odprtje prenovljene razsvetljave na teniških igriščih.

*Popoldan bo pri cerkvi svete Barbare pri Oplotnici srečanje odraslih pevskih zborov. Prireditev organizirata Kulturno umetniško društvo Oplotnica in občina Oplotnica.

*Danes je v Žičah prvi dan praznovanja v sklopu Petrovega – prireditvi ob prazniku farnega zavetnika Žič.

* Vaške igre med vaškimi odbori krajevne skupnosti prirejajo popoldne tudi na Tinju prirejajo popoldne

*V drevesni hiški v Mestnem gozdu v Celju bo danes gostovalo Kamišibaj gledališče. Gre za vrsto gledališča, ki izvira iz Japonske, izvajalec stoji ob lesenem odru, na katerem v slikah teče zgodba, ki jo pripoveduje.

*Prostovoljno gasilsko društvo Vitanje drevi pripravlja gasilsko tekmovanje v hitri mokri vaji s sedmimi gasilci. Sledi zabava z ansamblom Spev.
*Tudi v Vojniku bo popoldne gasilsko tekmovanje – pokalno tekmovanje Gasilske zveze Slovenije za starejše gasilke in gasilce. Prireditev bo v vojniškem športnem parku.

*Iz Nove Cerkve se bodo pohodniki odpravili Na Slomškov pohod. Pot bodo zaključili na Ponikvi, kjer bo po kulturnem programu slovesno somaševanje za domovino, ki ga bo vodil celjski škof. dr. Stanislav Lipovšek.

*Zvečer bo na Ramni plaži ob Slivniškem jezeru tradicionalna Kresna noč. Poleg animacij za otroke in prihoda povodnega moža bodo obiskovalci lahko spustili svečke želja po gladini Slivniškega jezera. Za glasbo bo poskrbel ansambel Smeh.

*Danes odpira svoja vrata Mestno kopališče Slovenska Bistrica. Vstopnine danes ni. *Na letnem kopališču v Celju pa pripravljajo tradicionalni dobrodelni Cocktail party z zasedbo Carpe Diem.