Kaj se v soboto, 23. julija, dogaja na Štajerskem?

*S slovesnostjo so v občini Rogaška Slatina sinoči obeležili Občinski praznik. Župan mag. Branko Kidrič je podelil občinske nagrade. Priznanje so prejeli Združenje šoferjev in avtomehanikov Rogaška Slatina, Darinka Bastašić in Velimir Krklec. Plaketo občine pa so podelili Marijanu Bračunu in Robertu Reichu.

*S koncerti klasične glasbe se je v Rogaški Slatini že začutil utrip Aninega festivala. Nocoj bodo festival še uradno odprli z nastopom Uroša Periča in njegovega Bluenote Quarteta.
Ljubitelji klasične glasbe pa bodo tudi danes lahko prisluhnili orkestru Musica camerata. Orkester bo v paviljonu Tempel igral dopoldan ob 10. uri.

*V čas, ko je življenje na kmetijah potekalo počasneje, se bo mogoče vrniti danes. V avtentičnem okolju Muzeju na prostem Rogatec bo tradicionalna prireditev Likof na taberhi.

*V Slovenskih Konjicah danes pripravljajo Dan odprtih vrat Dvorca Trebnik, zeliščnega vrta in urbanih eko vrtov.

*Sobota v Celju: Na mestni plaži v Celju bo dopoldne odprtje razstave o plažah pred desetletji, za najmlajše pa zvočna delavnica. *Na promenadi znanega hotela v mestu bo zvečer koncert Stand banda, na Starem gradu Celje pa nocoj koncertira Magnifico.