Kaj se v soboto, 21. maja, dogaja na Štajerskem?

*V Oplotnici bo danes osrednje slavje ob praznovanju občinskega praznika. V športni dvorani Milenij bo tekmovanje v karateju, lovci bodo v Partovcu streljali na glinaste golobe, v dvorani Rudija Žnidariča bo zabavna gledališka predstava oplotniških učencev. Večina dogodkov praznovanja bo pod šotorom v grajskem kompleksu in v parku pri graščini. Oplotnico bo obiskal grof z grajskim spremstvom, pripravljajo zanimivo modno revijo. V večernih urah pa bodo zbrane zabavali ansambel Žargon in skupina Larma.

*Na Rogli bo ta konec tedna možno videti več kot 650 nemških boksarjev. Te so jih njihovi lastniki pripeljali na svetovno razstavo omenjene pasme.Glavno prizorišče dvodnevnega dogajanja bo nogometni stadion na Rogli, ki je v neposredni bližini hotela. Organizatorji danes in jutri pričakujejo vsak dan vsaj 1.200 obiskovalcev.
Še ena pasja: Na vadbišču v Zgornji Bistrici pa bo mednarodno tekmovanje v agilityju.

*V parku v Slovenski Bistrici bo dopoldne Leo dan družin; Za male in velike obiskovalce pripravljajo razne dejavnosti… Obenem bo v bistriškem parku tudi vseslovenska akcija Tečem, da pomagam. Ambasador dobrodelnega teka, ki ga prireja Lions klub Slovenka Bistrica, bo Tim Gajser, motokrosist iz Makol, in tudi Naj osebnost po izboru bralcev Bistriških novic.

*V Celju bo danes 1. festival palačink in cesarskega praženca. Celju bo danes tudi odprta kuhna – na celjski tržnici se bodo spet predstavili ponudniki tradicionalnih slovenskih in mednarodnih dobrot.

*Zvečer bo na Ramni plaži ob Slivniškem jezeru predstavitev knjige »Korajžnice« avtorja in komika Tomaža Koštomaja, bolj znanega pod imenom Tom Costo. V Ipavčevem kulturnem centru Šentjur pa bo tačas uprizorjena komedija Ženitev. Komedija poteka v treh dejanjih in je delo dramske skupine Kulturnega društva Šentvid pri Grobelnem.

*Na Zgornji Polskavi je za mnoge mlade danes praznični dan, tam bo namreč birma.

*V gostilni Gastuž drevi pripravljajo prav posebno vrtno zabavo v belem. Pod paviljonom bo na voljo odlična kulinarika, posebna glasbena gostja bo Nuša Derenda.

*Pa še o zapori ceste: Cesta Mestinje-Lemberg-Pečica bo zaradi odstranjevanja gozdnega roba danes med 7. in 18. uro popolnoma zaprta med odcepom Preloge do križišča Sladka Gora-Lemberg. Obvoz bo urejen po vzporednih cestah.

ŠPORT
*Tradicionalni mednarodni turnir za ‘Pokal občine Zreče 2016’ v odbojki ta konec tedna pripravljajo v Zrečah. Turnir v Zrečah bo sicer letos združeval športnice slovenskega rodu, ki živijo v zamejstvih in v tujini.
Športno bodo dan preživeli tudi udeleženci 5. triatlona, ki ga popoldne gosti Šmartinsko jezero.
V 1. slovenski nogometni ligi bo pozno popoldne na sporedu zadnji 36. krog – Celjani bodo gostili Rudar, Mariborčani pa Gorico.
Košarkarji Zlatoroga bodo drevi v Laškem odigrali prvo tekmo polfinala državnega prvenstva.