Kaj se v soboto, 18. junija, dogaja na Štajerskem?

*Danes po vsej Sloveniji poteka akcija slovenskih muzejev Poletna muzejska noč.
V Celju si bodo obiskovalci lahko brezplačno ogledali zbirke v Pokrajinskem muzeju, Knežjem dvoru, Stari grofiji in Muzeju novejše zgodovine.

V Šentjurju bodo vrata odprli Muzej zakladi Rifnika, Ipavčeva hiša in spominska soba New Swing Quarteta.
Hkrati pa bodo v Galeriji Zgornji trg odprli razstavo akademske slikarke in magistre kiparstva Saše Bezjak ter kiparja Leopolda Methansa.
Tudi na Dvorcu Strmol v Rogatcu bodo ob Poletni muzejski noč brezplačno na ogled vse razstave, poskrbljeno bo za javno vodstvo v spremstvu kostumiranega vodiča Jožefa II.
Na temo doma in ljudskega stavbarstva bodo odprli razstavo Muzeja »Staro selo« Kumrovec in predstavili tradicionalno arhitekturo Hrvaškega Zagorja.
Na grajskem dvorišču zvečer še srečanje folklornih skupin z območja ob slovensko hrvaški meji.
*Tudi v Bistriškem gradu bo Poletna muzejska noč. Na voljo bodo brezplačna vodenja po gradu in zbirki Starodobnikov ter po razstavi o Fotografski družini Čerič. Za vse ki bodo v gradu prespali, pripravljajo tudi poseben program.

»Nesreča potniškega letala Imeno 2016. Takšen je naslov vaje, ki jo bodo speljali danes popoldne. Vajo, v kateri bodo reševali zapleteno situacijo po zrušitvi potniškega letala, pripravlja skupna služba za Civilno zaščito in požarno varnost v sodelovanju z občino Podčetrtek.

*V Vojniku se bodo dopoldne predstavila vsa društva v KS Vojnik. Na igrišču pod šotorom bo dogajanje spremljal bogat kulturni program in pogostitev.

*Na Dobrni bo danes dopoldne srečanje veteranov in odkritje pomnika osamosvojitvene vojne. Popoldne pa se bodo gasilci pomerili za pokal Občine Dobrna.

*V domu Dr. Jožeta Potrča v Poljčanah bo Dan doma. Pripravljajo zanimiv program in skupno druženje ob glasbi in kulinarični ponudbi. Izdali bodo tudi novo številko domskega glasila.

*V Laporju bo danes vrhunec praznovanj krajevnega praznika: podelili bodo krajevna priznanja, pa gasilska veselica s parado in krstom novega vozila bo.

*V atriju Celjskega sejma pripravljajo festival pivo, burger in čili. Pripravljajo pestro ponudbo domačih izdelkov in pridelkov.

*V Samostanu Studenice pa bo nocoj tradicionalni Grajski večer z dalmatinsko in slovensko glasbo. Nastopil bo Oktet Planika z gosti. Po prireditvi bo predstavitev kulinarike območja in razstav slik v samostanski kleti.

*Na Mestnem trgu Slovenske Konjice bo popoldne potekal Zaključek plesne šole Jay Dance Studio.

*Čebelarsko društvo Ponikva pripravlja Dan odprtih vrat pri čebelarju Jožetu Strašku. Predstavili bodo tudi panjske končnice, ki so jih poslikali otroci vrtca Ponikva.

V Športnem parku Ložnica bo dopoldne Prvi makolski tek in športno srečanje. Srečanje starejših bo popoldne na Spodnji Polskavi.

*Dan košarke s Športnim društvom Miki šport, pod katerim trenutno vadi približno 150 otrok, bo danes v konjiškem športnem parku. Dogodek, v sklopu katerega bo tudi turnir trojk za selekcije U11 in U13, je sicer odprt tudi za tiste, ki niso vključeni v delovanje Športnega društva Miki šport.

*Najboljši slovenski atleti se bodo ta konec tedna zbrali na državnem prvenstvu v Celju. Letos bo tekmovanje nekoliko prej kot običajno, predvsem zaradi bližajočega se evropskega prvenstva in avgustovskih olimpijskih iger:

*Karavana udeležencev kolesarske dirke Po Sloveniji se bo danes ustavila v Celju. Na sporedu bo ena ključnih etap letošnje dirke.

Oglas