Kaj se v soboto, 12. 3., dogaja na Štajerskem?

BISTRIŠKO

* Začnimo na Bistriškem. Danes slavi občina Slovenska Bistrica. Ob prazniku bo akademija v Bistriškem gradu, kjer bodo tudi podelili občinska priznanja. Se bodo pa zvrstili tudi drugi dogodki: tradicionalni pohod skozi Bistriški vintgar, mednarodni šahovski turnir in kolesarski izlet.
* V Slomškovem domu nocoj pričakujejo Lada Bizovičarja s predstavo Slovenska literatura od a do ž.
* S Partljičevo komedijo Za nacionalni interes se bodo nocoj na Zgornji Polskavi predstavili domači gledališčniki.
* Na Zgornji Ložnici se odpravljajo na pohod po poti Lovra Stepišnika.
* Na Črešnjevcu bodo odprli razstavo likovnih del Silve Žmavcar. ž
* V Studenicah ter na Pragerskem pa bo popoldne tradicionalno Gregorjevanje. Po potoku bodo spuščali doma narejene gregorčke.

ZREŠKO

* V počastitev 72. obletnice usmrtitve 20 talcev v Zrečah bo dopoldne na zreškem pokopališču spominska žalna komemoracija. Osrednja govornica bo Karolina Črešnar, vnukinja enega izmed zreških talcev.
* Obrtni ples Območne obrtno-podjetniške zbornice Slovenske Konjice bo drevi v večnamenski dvorani v Zrečah.

OBSOTELJE IN KOZJANSKO

* Predstava Zeleni škrat Ariel bo dopoldne na ogled v Kozjem.
* Prireditev ob dnevu žena in materinskem dnevu bo popoldne v Kulturnem domu Rogatec, članice domačega Društva žena bodo obenem imele še občni zbor.
* Dan žena in materinski dan bodo obeležili tudi v Domu krajanov Polje ob Sotli.
* V Šmarje pri Jelšah pa prihajajo legende slovenske košarke. Marko Milič, Radoslav Nesterovič, Matjaž Smodiš in drugi bodo odigrali prijateljsko tekmo s šmarskimi veterani. Dogodek bo imel tudi dobrodelno noto. Nekaj sredstev bodo namenili osnovnošolcem iz socialno šibkejših družin.

CELJSKO

* V Celju se tudi danes nadaljujejo 25. Dnevi komedije. Pripravljajo pa še nekaj drugih dogodkov. V Špitalu bo koncert vokalne skupine Vodomke, v mladinskem centru pa koncert ‘Tribute to Guns’ N’ Roses’.
* Še v Vojnik, kjer bo nocoj koncert vokalnih skupin Kolorina in Inspiritu.

ŠENTJURSKO

* Folklorniki Folklornega društva Šentjur nocoj pripravljajo letni koncert v šentjurskem Ipavčevem kulturnem domu.
* 1. literarni jam, ‘Ljubav’, bo drevi v Galeriji Zgornji trg v Šentjurju. Šentjurski in šaleški literarni ustvarjalci bodo sooblikovali večer prebiranja ljubezenske in erotične literature. Popestrila ga bosta člana zasedbe The Wild Strings.

KONJIŠKO

* Brezplačna delavnica o kooperativni pridelavi ekološke zelenjave in zelišč bo popoldne na Zeliščnem vrtu Trebnik v Slovenskih Konjicah.

MARIBOR

* Boksar Dejan Zavec bo drevi uradno končal kariero – v mariborski dvorani Tabor pripravljajo zabavno prireditev ’13. runda Dejana Zavca’.

Oglas