Kaj se v soboto, 11. junija, dogaja na Štajerskem?

*Celje danes ne bo meščansko. V centru mesta pripravljajo prireditev podeželje v mestu, na kateri se bodo predstavili številni ponudniki podeželskih dobrot.

*V Laporju se začenja 9-dnevno praznovanje krajevnega praznika. Uvodni dan je športno rekreativno zastavljen: prirejajo pohod po Laporski pohodniški poti ter turnir v malem nogometu in šahovski turnir.

*V Slovenski Bistrici gostijo Odprto prvenstvo v twirlingu. Pomerili se bodo tekmovalci iz 13-ih klubov iz Slovenije in Hrvaške. Zvrstilo se bo skoraj 120 tekmovalnih nastopov, od tega 97 posamičnih ter 22 nastopov v parih.

*Slikarska kolonija bo v Studenicah, prireja jo tamkajšnje Turistično društvo Samostan. * Na Črešnjevcu pa bo drevi letni koncert domačih kulturnikov.

*Ta konec tedna si je v Šentjurju moč ogledati zasebne vrtove. Vrata bodo odprli vrt Rifnik, vrt Hruševec in vrt družine Franc, ki je najbolj strm vrt v Sloveniji.

*Večer pa bo na vrtu Ipavčeve hiše popestrila skupina IL DIVJI. Člani, ki prihajajo iz vseh koncev Slovenije, bodo zapeli v okviru Šentjurskega poletja.

*Pobrežko noč z ansamblom Mladi upi bodo drevi pripravili v U2 baru v Pobrežu. Prireditev se bo sicer začela že popoldne, in sicer z dobrodelno akcijo.

*Vrata bodo danes odprla večja čebelarstva Občine Slovenske Konjice. Več o čebelarstvu bo mogoče izvedeti na čebelarstvih: Žvikart, Kokelj, Gorinšek, Štruc, Ribič, Pilpaher, Korošec in Klevže.

*Občina Dobrna pričenja s prireditvami, ki spremljajo občinski praznik. Danes pripravljajo pohod med vinogradi in odprte kleti

*Slovensko moško rokometno reprezentanco čaka kvalifikacijska tekma za nastop na svetovnem prvenstvu – popoldne se bodo Slovenci v Celju pomerili z Norvežani.

*Državno prvenstvo v odbojki na mivki za deklice, stare do 15 let, bodo danes in jutri gostili v Zrečah.

*Že zjutraj so na Šmartinskem jezeru ribiči začeli s tradicionalnim tekmovanjem Ribiški car 2016. Tekmuje 100 ribičev iz vse Slovenije.

*Danes in jutri bo v Podčetrtku Evropski pokal v judu. Nastopilo bo več kot 300 judoistov in judoistk iz kar 25 držav.

*Na Špici v Celju bo danes tudi vrhunec svetovnega pokala v spustu na divjih vodah, nocoj pripravljajo tudi nočno tekmo pod reflektorji.