Kaj se v ponedeljek, 2. maja, dogaja na Štajerskem?

*Zvečer bo v cerkvi na Botričnici pri Šentjurju koncert etno glasbe. Jure Tori in Bogdana Herman bosta ob harmoniki združila poznavanje in petje ljudskih pesmi. Koncert označuje tudi zaključek Šentjurjevanja 2016.

*Konec tedna se v Celju začenjajo aktivnosti ob mesecu športa. Enomesečni projekt Mestna občina Celje in Športna zveza Celje organizirata tretje leto zapored z namenom promocije telesne aktivnosti in zdravega načina življenja. V tem mesecu ponujajo več deset različnih aktivnosti, od pohodov, plavanja, kegljanja, šole teka, odbojke in urbanega gladiatorja.

*Danes bo dvajseti tradicionalni pohod po krajevni skupnosti Slivnica pri Celju. Ob 40. letnici polnitvi Slivniškega jezera se bodo pohodniki podali po hribčkih, ki obdajajo jezero.

*Morda boste današnji dan izrabili za kolesarjenje? Radio Rogla priporoča: zavrtite pedala po močvirski ali ravninski kolesarski poti, ki poteka od Slovenske Bistrice, skozi Laporje, mimo Studenic, v Makole ter preko Štatenberga in Ložnice pri Makolah nazaj v Slovensko Bistrico.
Možnih je več različic poti, ki na skupno 36 kilometrski trasi nudi možnost ogleda številnih znamenitosti: bistriškega gradu, samostana Studenice, dvorca Štatenberg, pa seveda čudovit razgled na Dravsko polje …

Oglas