Kaj se v ponedeljek, 23. maja, dogaja na Štajerskem?

*Ministrica za okolje in prostor Irena Majcen bo dopoldne na delovnem obisku v domači Slovenski Bistrici. Tema pogovora bodo protipoplavni ukrepi v porečju Dravinje, vodooskrba in čiščenje odpadnih voda ter občinski prostorski načrti. Z okrepljeno ekipo Direktorata za vode se bo predvidoma pogovarjala z župani občin Slovenske Konjice, Zreče, Oplotnica, Poljčane, Makole, Majšperk in Slovenska Bistrica.

*Lutkovna skupina Srednje šole Slovenska Bistrica se bo dopoldne na grajski pristavi predstavila s predstavo Kaj pa, če je vse res? Na dvorišču Srednje šole dijaki zaključnih letnikov prirejajo Predajo ključa. Na Ljudski univerzi bo predavanje o tem, kako v življenju sprejemati pomembne odločitve.

*Začenja pa se tudi teden promocije knjižnice Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica. Ves teden bo pred knjižnico stojnica, na kateri bodo promovirali dejavnosti in po simboličnih cenah prodajali gradivo, ki ga več ne potrebujejo.

*V Celje: v Narodnem domu pripravljajo danes letni koncert malega godalnega orkestra glasbene šole. V nakupovalnem centru Citycenter pa še vedno gostijo teden kreativnega ustvarjanja. Pripravljajo različne delavnice.

Košarkarje Zlatoroga drevi čaka druga tekma polfinala državnega prvenstva proti Union Olimpiji – Laščani bodo gostovali v Ljubljani.