Kaj se v ponedeljek, 14. 3., dogaja na Štajerskem?

CELJSKO

* Konec prejšnjega tedna se je začel spomladanski Teden restavracij. Vse do 20. marca želijo gostinci obiskovalcem ponuditi vrhunske jedi po ugodnejših cenah. Skupno so pripravili več kot 100 menijev po posebni ceni 16 evrov za najmanj tri hode. Več ponudnikov je vključenih tudi iz območja celjske in mariborske regije.

KONJIŠKO

* Predavanje ‘Prepoznajmo demenco in pomagajmo’ bo popoldne v dvorani Patriot v Slovenskih Konjicah. Predavateljica, predsednica šentjurske Spominčice Mojca Stopar, bo med drugim predstavila prve znake bolezni, komunikacijo z obolelimi in načine pomoči na domu ter odgovorila na vprašanja poslušalcev.

BISTRIŠKO

* V knjižnici v Slovenski Bistrici nocoj začenjajo novo sezono bralne značke za odrasle. Letos nosi naslov Skozi besede Slovenk; bralce bodo torej spodbujali k branju slovenskih ustvarjalk. Večer bo posvečen tudi 110. obletnici rojstva Jožeta Tomažiča, avtorja številnih pripovednih del, ki temeljijo na pohorskem ljudskem izročilu.
* Delavnica priprave presnih tortic bo popoldne v učni kuhinji pri občini Slovenska Bistrica. Tečaj bo vodila slaščičarka Jelka Medved.

OBSOTELJE IN KOZJANSKO

* V Knjižnici Rogaška Slatina bo pozno popoldne Aleks Štakul predstavil svojo zadnjo SKOZI ČAS, v kateri je orisal 50 let delovanja RTV Slovenija in mnoge mejnike, ki so zaznamovali naš čas in prostor. Z njim se bo pogovarjal Tone Petelinšek.
* Tretje srečanje z dr. Karlom Gržanom pripravljajo v šmarskem Kulturnem domu.
* V Knjižnici Podčetrtek bodo predstavili knjigo Janeza Žana Ileka HUDOBA JURIJ

Oglas