Kaj se v petek, 9.2., dogaja na Štajerskem?

 

* Bodoče dijake danes in jutri gostijo tudi na Šolskem centru Sl. Konjice – Zreče. Podrobneje jim bodo predstavili vseh pet programov, ki jih izvajajo na dveh šolah.

* Mnogi devetošolci bodo danes in jutri možnosti za srednješolsko izobraževanje spoznavali tudi na srednji šoli v Slovenski Bistrici – programe gimazije, metalurški tehnik, trgovec in ekonomski tehnik – pa tudi na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Mariboru.
Slavnostna akademija ob spominu na dr. Janka Čara bo nocoj v Slomškovem domu v Slovenski Bistrici.
Posvet o slovenskem kmetijstvu in izzivih skupne evropske kmetijske politike bo nocoj v gasilskem domu na Šmartnem.
Koncert Nekoč in danes pa nocoj prireja bistriška Glasbena šola.

* Tudi na Šolskem centru Šentjur bodo danes in jutri na informativnih dnevih bodočim dijakom in študentom predstavili programe s področja prehranske verige, med njimi prvič tudi novi program veterinarski tehnik.

* Nadaljujejo se ‘Kulturni 2018’ Kluba študentov Dravinjske doline. Najprej bodo v Domu kulture Slovenske Konjice nastopili Jurij Zrnec in Pliš, kasneje pa v konjiškem Patriotu še skupina Take off.

 

* Krvodajalska akcija bo dopoldne v prostorih oplotniške šole. Pozno popoldne pa bo zanimivo predavanje v gasilskem domu v Oplotnici. Svoja doživetja s trekinga v Nepalu bo predstavila Stanka Čoh.

* Šmarski kulturni dom bo nocoj v znamenju šansonov Nuške Drašček. Občinstvu se bo predstavila s programom, posvečenim Edith Piaf.
V dvorani veroučnega doma v Rogaški Slatini pa bodo bo nocoj predstaivili knjigo Slovenija brez Patrie in Zvonov. Z avtorjem knjige Ivanom Janezom Štuhecem se bo pogovarjal Viktor Božak.

* Z otvoritveno slovesnostjo se bodo opoldne po slovenskem času v Pjongčangu uradno začele letošnje zimske olimpijske igre. Svečanosti in mimohoda športnikov se bo v Južni Koreji udeležil tudi nordijski kombinatorec iz Zreč Marjan Jelenko.

* V Škofji vasi bo prireditev v počastitev kulturnega praznika.
Pred nadaljevanjem lige prvakov bo Rokometni klub Celje Pivovarna Laško dopoldne pripravil novinarsko konferenco. V dvorani Zlatorog bodo cilje pred nedeljskim obračunom s Parižani predstavili trener Branko Tamše ter Jaka Malus in Matic Suholežnik.