Kaj se v četrtek, 8.2., dogaja na Štajerskem?

 

* Akademijo ob današnjem kulturnem prazniku bodo drevi pripravili v Kulturnem domu pri Termah Zreče. Podelili bodo štiri občinska priznanja za uspešno ustvarjanje na kulturnem področju, in sicer Antonu Gričniku, Dragici Černigoj Kropf, Folklorni skupini II. in III. triade ter Mariji Jelenko.
Proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku bodo popoldne imeli tudi v Domu kulture v Žičah.

* Ob današnjem prazniku pripravljajo številne prireditve, predavanja in razstave v kulturnih ustanovah v Celju, zlasti v celjski knjižnici in obeh muzejih.
V Narodnem domu pa slovensko-dalmatinski večer pripravlja priljubljena citrarka Tanja Zajc Zupan z gosti.

* V Šentjurju nadaljujejo z dogodki ob kulturnem prazniku. Na današnji praznični dopoldan bo v Ipavčevem kulturnem centru brezplačen ogled filma Košarkar naj bo. Popoldne pa vrata brezplačno odpira zbirka Pesem Južne železnice – spominska soba New Swing Quarteta v Zgornjem trgu. Skozi zbirko bo obiskovalce popeljal Marjan Petan, član legendarne skupine New Swing Quartet, ki je bila ustanovljena prav v Šentjurju in letos praznuje zlatih 50 let, tudi z velikim že razprodanim koncertom.

* Šmarski Muzej baroka organizira brezplačno vodstvo po muzejski zbirki. Muzej ponuja stalno razstavo 43 originalnih, več kot 260 let starih lesenih skulptur iz kalvarijskih kapel.
V Kulturnem domu Bistrica ob Sotli bo nocoj proslava ob kulturnem prazniku.
V kulturnem domu na Virštanju pa bodo drevi na ogled Amerikanski dolarji. Zabavno kmečko igro bo uprizorilo Delavsko kulturno društvo Svoboda iz Senovega.

* Pohod k bolnici Jesen prireja Turistično društvo Cokla s Tinja.