Kaj se v petek, 8. aprila, dogaja na Štajerskem?

CELJSKO
*Popoldne bodo na območju Gajev odprli novo paketno-pretvorno pošto Pošte Slovenije. Ta bo nadomestila pošto 3102, ki vrsto let posluje na Kosovi ulici in jo Celjani imenujejo ‘glavna pošta’. Centralna pošta 3101 v središču Celja bo ostala na obstoječi lokaciji.
* Na ploščadi pred I. Gimnazijo v Celju se bo predstavila slovenska vojska, policija, gasilske in reševalne službe. Na Krekovem trgu bodo odprli razstavo Celje – Mesto v arhivu. Popoldan bo na šolskem igrišču I. gimnazije še tradicionalni nogometni turnir veteranov v počastitev praznika MOC in v spomin na Generala Maistra.
*Ta konec tedna se bodo zvrstile prireditve ob 10. obletnici celjske škofije. Danes bodo predstavili monografijo »Zgodovina krščanstva na ozemlju celjske škofije«.

ŠENTJUR
*V Šentjurju se začenja 6. revija pihalnih orkestrov glasbenih šol Slovenije. Kar 27 orkestrov se bo predstavilo na dveh današnjih in dveh jutrišnjih koncertih.

KONJIŠKO
*Tradicionalno obujanje naravne in kulturne dediščine na rastišču žičkega grobeljnika in njegovo predstavitev bodo pripravili danes opoldne.
*Nocoj bo izredni volilni zbor največjega društva v občini Zreče – KUD-a Vladko Mohorič Zreče.
*Čistilno akcijo nabrežja reke Dravinje, od Loške Gore pa vse do Radane vasi, popoldne pripravljajo v Zrečah

BITRIŠKO
*V Slovenski Bistrici pa bo nocoj gledališka predstava, komedija Cilika in Drašek v izvedbi ptujskega društva Veseli oder. Pravijo, da v povprečju gledalce nasmejijo vsakih 25 sekund.
*V Srecah pri Makolah spominska svečanost na Sagadinovi domačiji, v Poljčanah urbanistična delavnica in predavanje o temeljnih postopkih oživljanja, na Zgornji Polskavi zboruje Desus.

OBSOTELJE IN KOZJANSKO
*V Šmarju pri Jelšah bodo danes odprli razstavo slik Zdravka Dolinška.
* V Podčetrtku bodo izbrali novo naj slovensko polko in naj slovenski valček