Kaj se v petek, 6. maja, dogaja na Štajerskem?

*S predstavitvijo poslovnih idej se bo popoldne v Slovenskih Konjicah začel tridnevni Startup vikend socialnih inovacij. Na konjiški Gimnaziji bodo mlade učili prvih poslovnih korakov:
Uvoda v Startup vikend se bo med drugim udeležil tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, jutri pa bo mlade obiskal še predsednik vlade dr. Miro Cerar.

*Slovesno odprtje novega prizidka vrtca Otona Župančiča na Zgornji Ložnici bo popoldne.

*Zreški gasilci bodo zvečer s svečano akademijo obeležili 70-letnico delovanja. Na prireditvi bodo podelili priznanja in pohvale. Ob tej priložnosti je izšel tudi zbornik o delovanju društva v zadnjih sedemdesetih letih.

*Dom starejših Šentjur bo dopoldne gostil posvet o sodobnih pristopih institucionalnega varstva starejših. Na posvetu bodo sodelovali: varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer, igralka Milena Zupančič, strokovnjak Franci Imperl, direktorica Centra za socialno delo Šentjur mag. Anica Weber, predsednica društva upokojencev Šentjur Silva Koželj ter direktorica Doma starejših Vesna Vodišek Razboršek.

*V Celju pa se danes začenja mesec športa. Popoldne bodo mesec odprli s tradicionalnim juriše na Grmado.

*Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije v Žalcu praznuje 40 letnico delovanja na področju zdravilnih rastlin in pivovarstva. Tokrat pripravljajo dan odprtih vrat, različna predavanja in delavnice.

*Dan odprtih vrat prireja Društvo zeliščarjev Hermelika v društvenih prostorih na Trgu svobode v Slovenski Bistrici. Predstavili bodo zelišča, ki našo naravo bogatijo v teh in prihajajočih mesecih, odgovarjali na vprašanja ter obiskovalce razvajali s čajem za srce in dušo. Razstavljenih bo več kot 200 različnih izdelkov.

*Dopoldne se bodo celjski arhitekti skupaj z dijaki sprehodili po Kosovelovi ulici v središču Celja. To bo že peti urbani sprehod, ki jih sicer pripravljajo po vsem svetu. Na celjskem sprehodu bodo ozaveščali o pomenu mest in medsebojnem povezovanju prebivalcev ter spodbujali k pešačenju po mestnih opravkih. Dijaki bodo predstavili svoje predloge za ureditev tega dela mesta.

*V Slovenskem ljudskem gledališču v Celju nocoj zadnja premiera te sezone

Oglas