Kaj se v petek, 22. aprila, dogaja na Štajerskem?

*Dan Zemlje bodo obeležili na Bistriškem in Konjiškem Posadili bodo več dreves, in sicer pred bloki na Tomšičevi v Bistrici ter na drevoredu proti bistriškemu pokopališču. Prav tako bodo otroci v bistriških vrtcih sadili grmičke, izmenjevali semena in urejali gredice. V Vitanju so lipo pred Ksevtom sadili že včeraj, v Konjicah pa jo bodo danes ob centralni čistilni napravi.

*Slovenski dnevi knjige v Celju bodo danes in jutri dosegli vrhunec. Nocoj bo antikvariat Antika odprt do 23. ure, zvrstili se bodo dogodki, s katerimi skušajo tudi mlade navdušiti za knjige.
Jutri bodo pred osrednjo celjsko knjižnico pripravili knjižni sejem Knjiga išče bralca, vsi novi bralci pa se bodo lahko v knjižnico včlanili brezplačno. V Domu svetega Jožefa pa pripravljajo predstavitev ob izidu novih knjig Celjana Lojzeta Seliča in grafike ter tiskarne Gracer.

*V Poljčanah bo javna tribuna o kmetijstvu z gostjo, državno poslanko Ivo Dimic.

*V celjskem mladinskem centru pripravljajo 11. festival prostovoljstva, razglasili bodo tudi naj prostovoljce za minulo leto.

*Priljubljena Mesnica Boček iz Loč dopoldne odpira novo poslovalnico v Rogaški Slatini zraven steklarne. Ob degustaciji domačih dobrot bo na odprtju tudi živa glasba.

KONCERTI, LITERARNI DOGODKI
*Že dopoldne bo dijake Srednje šole Slovenska Bistrica obiskal slovenski pisatelj in pesnik Feri Lainšček.
*V Šmarju pri Jelšah na ploščadi pred kulturnim domom bo Večer poezije pod magnolijami, na katerem bodo knjižničarji šmarske knjižnice prebirali poezijo po lastnem izboru.
*V enem od celjskih hotelov pripravljajo kavarniški večer z Alenko Godec.
*50-let delovanja praznuje Moški pevski zbor ‘Ivo Štruc’ Slovenske Konjice – slavnostni koncert ob tem jubileju bo drevi v konjiškem kulturnem domu.
15-letnico bo Ansambel Vrt drevi obeležil s koncertom v športni dvorani v Oplotnici. Na Vrtovem večeru bodo na oder poleg slavljencev stopili še glasbeni gosti: Nemir, Spev, Naveza, Majda in Marjan Petan, Pogum in Bratje iz Oplotnice. Družbo jim bo delal tudi Gasilec Sašo.
*Na Zgornji Polskavi, v KleTeatru, pa bo nocoj bo koncert akustičnega dua JAZZ IT z naslovom Pomladno prebujanje.

ŠPORT
Odločilna peta tekma polfinala slovenskega državnega prvenstva v futsalu med PROEN Maribor in Dobovec Pivovarna Kozel bo drevi v Mariboru.