Kaj se v petek, 20. maja, dogaja na Štajerskem?

* Danes v oplotniški občini začenjajo s praznovanjem 18. občinskega praznika. Dopoldan se bodo v teku preizkusili malčki iz oplotniškega vrtca, v farni cerkvi bo zanimiv koncert, v graščini pa bodo zaigrali učenci glasbene šole. Praznik pa bodo počastili tudi s slavnostno akademijo z bogatim kulturnim programom. Občinskih priznanj tudi letos ne bodo podelili.

*V Slovenski Bistrici so danes posebno pozorni do starejših. Pod okriljem Tedna vseživljenjskega učenja poteka tematski dan z naslovom Dan starejših – čili, zdravi, informirani in dejavni.
Dopoldne bo na Ljudski univerzi v Slovenski Bistrici tudi eden od nacionalnih strokovnih dogodkov Evropskega programa za učenje odraslih: Z mladimi za mlade o participaciji, zaposlovanju in politikah.

* V Slovenski Bistrici v gasilskem domu bo dopoldne tudi krvodajalska akcija.

* V Slovenskih Konjicah bo opoldne ulična četvorka za dijake zaključnih letnikov. Na trgu bodo zaplesali dijaki iz Gimnazije Slovenske Konjice in Srednje poklicne in strokovne šole Zreče.

*Popoldne bo v Slovenskih Konjicah prireditev »Dravinjska dolina poje pleše in igra«. Predstavila  se bodo številna društva s področja kulture iz občin Slovenskih Konjice, Zreče in Vitanje.

*V Celju gostijo 2. festival uličnega gledališča celjskih osnovnih šol – z naslovom Fran Razigran. Še v Narodni dom, kjer bo nocoj letni koncert Vokalne skupine Cvet – Društva medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Celje.

 

* Razstava velikoformatnih krajinskih fotografij Pohorja bo od danes do 10. junija na ogled v Zrečah. Razstavo so sicer zasnovali v sklopu projekta SUPORT, financiranega iz norveškega sklada, v katerega je bila vključena tudi zreška občina.

*V Celju bo danes dobrodelni tek Prižgimo ogenj miru in ljubezni, povežimo Slovenijo in pomagajmo materam in otrokom v materinskih domovih. Tekači na teku iz Primorske do Prekmurja se bodo dopoldne ustavili tudi pri Osnovni šoli Frana Kranjca.

*Osnovna šola Slivnica pri Celju zvečer prireja 31. letni koncert pevskih zborov njihove šole. Ob zaključku slikarskega simpozija na Treh kraljih prirejajo nocoj odprtje razstave del s kratkim kulturnim programom.