Kaj se v petek 18. 3., dogaja na Štajerskem?

ŠENTJURSKO

* V šentjurskem Zgornjem trgu bodo popoldne obrezali potomko stare trte z Lenta. To tradicionalno opravilo bo mestni viničar Jurij Malovrh opravil skupaj z županom mag. Markom Diacijem, v pomoč bo še domača pesem Žusemskih fantov.
* Anin večer na Prevorju pa bo tokrat posvečen materinskemu dnevu.

BISTRIŠKO

* Že 70-ti tradicionalni Cvetni sejem prirejajo v Slovenski Bistrici.
* V domu krajanov in gasilcev na Velikem Tinju bo dopoldne krvodajalska akcija. Predavanje o temeljnih postopkih oživljanja in uporabi defibrilatorja bo drevi v kulturnem domu na zgornji Polskavi. Po predavanju bo tudi odprtje razstave del likovne sekcije domačega kulturno umetniškega društva.
* Prireditev ob materinskem dnevu bo v Laporju.
* Tudi nekaj občnih zborov bo danes na Bistriškem; sestali se bodo članice Društva kmetic Slovenska Bistrica, člani Društva upokojencev Poljčane ter Društva za promocijo zdravja Impol.

CELJSKO

* Na Frankolovem bodo danes prikazali model za reševanje posttravmatskega simptoma. Gre za zaključni dogodek projekta zaščite in reševanja gasilske zveze Vojnik – Dobrna.
* Slovesno bo danes tudi v Celju. Na Vrunčevi ulici bodo odkrili spominsko ploščo hranitelja orožja Boruta Moravca, mestna četrt Celje center pa praznuje krajevni praznik. Osrednjo prireditev popoldne pripravljajo ob 37. prazniku in 154-letnici narodne čitalnice.
* Popoldne bodo v Galeriji sodobne umetnosti Celje gostili Marka Pogačnika, ki je med letošnjimi Unescovimi umetniki za mir. Predaval bo o zemlji kot zavestni ustvarjalki, jutri pa bo aktivnosti nadaljeval na delavnici v Drevesnem parku in v celjskem mestnem središču.

KONJIŠKO

* Predstava Z Mary Poppins po Evropi pod dežnikom z roko v roki bo drevi v Domu kulture Slovenske Konjice – predstava je plod sodelovanja med OŠ Pod goro in konjiško Glasbeno šolo.

OBSOTELJE IN KOZJANSKO

*  Pravljično ustvarjalna urica bo v knjižnici Bistrica ob Sotli, pri tamkajšnji cerkvi bodo popoldne postavili butaro, zvečer bo v Kulturnem domu še jazz koncert KOMBO B ZLATKA KAUČIČA.
* Revija otroških folklornih skupin bo v Rogaški Slatini, v Kulturnem centru, otroška gledališka predstava Pet pepelk pa v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah.
* Ekipa Dobovec Pivovarna Kozel bo drevi doma proti Puntarju odigrala prvo tekmo četrtfinala 1. slovenske futsal lige.