Kaj se v petek, 17. junija, dogaja na Štajerskem?

*V Vojniku danes praznujejo krajevni praznik. Podelili bodo tudi krajevna priznanja.

*Dopoldne bo šentjurski župan Marko Diaci z izvajalci podpisal pogodbo za izvedbo projekta Celostna prometna strategija Občine Šentjur. Projekt bo sofinanciran z nepovratnimi sredstvi iz Evropskega kohezijskega sklada.

*V okviru Konjiških dni, Občina Slovenske Konjice skupaj z Zavodom za gozdove Slovenije, danes pripravlja dan z gozdarji. Letošnja tema je žledolom in sanacija žledoloma na Slomu na Konjiški Gori.

*Pred jutrišnjo Poletno muzejsko nočjo, bo danes noč knjigarn. Celjska Mohorjeva tako zvečer pripravlja literarni večer z avtorico Vando Šega in njenim romanom Nikogaršnja. Knjigarna pa bo odprta vse do 21. ure.

*Na Šentjurskem in Bistriškem bo danes osrednji dan odprtih vrat slovenskih čebelarjev
Tako bodo lahko obiskovalci spoznali društveni čebelnjak Čebelarskega društva Šentjur, Čebelarsko društvo Planina pri Sevnici se bo predstavili pri članu Mirku Jazbecu. Vrata bodo odprli tudi v čebelarskem centru v Slovenski Bistrici
Čebelarsko društvo Slivnica pri Celju bo čebelnjak odprlo v četrtek, Čebelarsko društvo Ponikva pa jutri.

*V Laporju slavijo krajevni praznik. Pripravljajo prireditev Vasi se predstavijo, pomerili se bodo v kuhanju bograča in šaljivih igrah, med drugim bo tudi slavnostna seja ob 70-letnici domačega gasilskega društva.

Skrajšanih počitnic se bodo danes veselili v mnogih krajih Štajerske:
*Pred šolo Blaža Kocena na Ponikvi organizirajo glasbeni večer. Za uvod v veselo poletje bo poskrbel Mešani pevski zbor Sonce – z gosti: Big bandom Šentjur in vokalnima skupinama Nežice in Kresnice.
*Tudi v Celju pripravljajo danes kar nekaj koncertov. Nastopili bodo Bilbi, Dubioza kolektiv in še več drugih različnih izvajalcev.
Prireditev ‘Zapojte z nami’ bo drevi v Domu krajanov Tepanje – na njej bodo obeležili tudi 15. obletnico delovanja Ljudskih pevcev Tepanje.

*Kopalna sezona na konjiškem bazenu se začenja – danes bo vstop brezplačen. Kmalu naj bi kopališče v Slovenskih Konjicah obiskal tudi nekdanji boksar Dejan Zavec.

*Na konjiškem Mestnem trgu je že skoraj vse nared za 19-letko Radia Rogla. Danes gre za res. Se vas že veselimo!