Kaj se v petek, 13. maja, dogaja na Štajerskem?

*V Slovenski Bistrici se že 20. leto začenja Teden vseživljenjskega učenja. Pod okriljem Ljudske univerze Slovenska Bistrica se bo v prihodnjem mesecu in pol na številnih prizoriščih zvrstilo več kot 150 brezplačnih prireditev.

*V Celju bo danes uradno odprtje tekmovanja Pokala narodov 2016. Pravi konjeniški spektakel bo Celje gostilo vse do nedelje. Na tekmovanju bo skupno nastopilo približno 300 konj in več kot 100 tekmovalcev.

*V Bistriškem gradu bo nocoj na ogled kratka gledališka predstava Zgodbe iz ateljeja, domače gledališke skupine DPD Svoboda. Številni odrasli pevski zbori se bodo predstavili na območni reviji, ki bo v prostorih osnovne šole Pohorskega odreda.

*Ta vikend bo v Slovenski Bistrici tudi Maj fest. Pod šotorom na parkirišču pri stadionu bodo v organizaciji diskoteke Din Don nocoj nastopili Dejan Vunjak in Brendijeve barabe ter skupina Calypso. (Jutri pa bo zabava s Pop dizajni in Vilijem Resnikom ter skupino Drugo dugme.)

*40 let pa letos praznuje eden najpopularnejših kotičkov v Celju, kjer pripravljajo različne kulturne in družabne dogodke ter koncerte. Ob obletnici Plesnega foruma pripravljajo štiri umetniške večere štirih različnih generacij plesalcev – nocoj bo večer koreografij današnje generacije plesalcev.

*Folkloristi bodo zvečer nastopili v Podčetrtku. V sklopu 10. mednarodnega folklornega festivala bodo tuji folkloristi združili moči s harmonikarji, ki danes slavnostno pričenjajo z državnim harmonikarskim tekmovanjem za nagrado Cirila Demiana.

*Zvečer bodo v Galeriji Zgornji trg v Šentjurju odprli razstavo šentjurskih likovnikov. Razstava z naslovom »Ljubezen in mir« je delo članov Društva likovnih ustvarjalcev Rifnik Šentjur.