Kaj se v petek, 11. 3., dogaja na Štajerskem?

BISTRIŠKO

* V Bistriškem gradu bo Pučnikov simpozij ob 25. obletnici slovenske osamosvojitve. Sodelovali bodo Janez Janša, Tone Krkovič, Igor Bavčar, dr. Andreja Valič Zver, dr. Tone Jerovšek, dr. Milan Zver, dr. Janko Kos in drugi.
* O pasteh mladostništva bodo opoldne na občini v Slovenski Bistrici razpravljali na 25. medobčinskem otroškem parlamentu.
* S predstavo Šah mat ali šola moralne prenove za može in žene pa bo nocoj na odru Slomškovega doma nastopila domača gledališka skupina – Bistriški teater.

CELJSKO

* V Celju se danes začenjajo sejmi Flora, Poroka, ALtermed in ApiSlovenija. Gre za priljubljene spomladanske sejme, ki imajo v Sloveniji tudi najdaljšo tradicijo. Na sejmih se bo predstavilo več kot 400 razstavljavcev iz 16 držav.
* Na Špici v Celju bodo danes simbolično spuščali gregorčke, svečke, po Savinji. Ladjice pa bodo spuščali na Vojniškem. Dogodek organizira turistično društvo Nova Cerkev, spuščali pa jih bodo po Hudinji ob Sorževem mlinu v Polžah.

ŠENTJURSKO

* V sklopu dogodkov ob 20. obletnici Veronikine nagrade nocoj v Šentjurju pripravljajo pesniški večer z Iztokom Osojnikom.
* Na Uršuli pri Dramljah drevi o potovanju po JV Aziji z nahrbtnikom, v Športnem parku Šentjur o Vietnamu in Kambodži

KONJIŠKO

* Mesti Slovenske Konjice in italijanska Tolfa bosta dopoldne podpisali listino o prijateljstvu.
* Mamam, ženam in dekletom bodo drevi v Ločah podarili koncert narodnozabavnih ansamblov. Dogodek bo v dvorani kulturnega doma.
* Pogovorni večer z raziskovalcem in publicistom Igorjem Omerzo bo drevi v konjiškem župnijskem domu. Tema pogovora bo ‘Metode delovanja UDBE’.
* Člani konjiškega Društva upokojencev pa bodo popoldne imeli občni zbor.
* Predavanje ‘Zdravilna zelišča in njihova uporaba’ bo drevi v prostorih KS v Ločah.

OBSOTELJE IN KOZJANSKO

* Tudi v Virštanju bodo nocoj s posebno prireditvijo v Domu krajanov obeležili praznik žena in deklet.

Oglas