Kaj se v petek, 10. junija, dogaja na Štajerskem?

*S slovesom od dizelske lokomotive in prvo uradno vožnjo električnega vlaka bodo v Murski Soboti tudi uradno zaključili posodobitev železniške proge Pragersko – Hodoš. Lokalni potniški vlak pride iz Pragerskega v Hodoš 36 minut prej, direktni potniški vlak je pridobil na tej relaciji 22 minut, tovorni vlaki pa prihranijo 40 minut. Tako se je skrajšala pot iz Prekmurja na Štajersko in v Ljubljano. Današnje slovesnosti se bosta med drugimi udeležila predsednik vlade Miro Cerar in minister za infrastrukturo Peter Gašperšič.

*Na Zbelovem bo popoldne odprtje obnovljene lokalne ceste »Viadukt Zbelovo – Zbelovska gora«. Na obnovljeno in modernizirano cesto so krajani zelo ponosni.
Hkrati pa danes popoldne na zbelovskem bazenu pričenjajo s kopalno sezono.

* V Slovenski Bistrici, v športni dvorani, bo danes 27. Srečanje društev upokojencev občin Slov. Bistrica, Poljčane in Oplotnica.

*Danes bo v atriju Muzeja baroka Šmarje pri Jelšah slovesnost ob odprtju osrednje postavitve restavriranih lesenih kipov s šmarske Kalvarije. Na dogodku pričakujejo okoli 200 obiskovalcev. Slavnostni govornik bo minister za kulturo Anton Peršak.

*V Konjicah bo trg ves dan obarvan ‘ z zelišči, medom in žiti.’ Na stojnicah bodo svojo dejavnost in zdrav način življenja predstavili: Zeliščarska sekcija Kopriva, Čebelarska zveza Konjice in Društvo kmetic Zarja. V Imenu organizatorjev Katarina Černec

*Celjsko uspešno podjetje Grafika Gracer danes obeležuje 40 let delovanja. Danes bodo obiskovalcem predstavili delovanje podjetja, pripravljajo pa tudi druženje za povabljene. V Grafiki Gracer že vrsto tiskajo tudi vaše najljubše lokalne časopise NOVICE, Celjan, Rogaške novice, Šentjurske novice in Bistriške novice.

*Še v Vojnik. Tamkajšnja psihiatrična bolnišnica bo danes prejela mednarodno akreditacijsko listino kakovosti. Popoldne pripravljajo slovesno podelitev.

*Tradicionalna prireditev ‘Košnja kot nekoč’ z grabljenjem bo popoldne pri cerkvi sv. Barbare v Malahorni. *Predstavitev poletne bobnarske in angleške klinike bo drevi v konjiškem Patriotu.

*Na Krekovem trgu v Celju bo nocoj koncert skupine Mi2, pred njihovim nastopim bosta nastopila tudi 2 finalista natečaja Cityband 2016.