Kaj se v nedeljo, 8. maja, dogaja na Štajerskem?

*Drevi bodo razglasili najboljše poslovne ideje Startup vikenda socialnih inovacij 2016 v Slovenskih Konjicah. Zaključna prireditev tridnevnega dogodka, v sklopu katerega so mlade učili prvih poslovnih korakov, bo v konjiškem Domu kulture. Pripravili pa bodo tudi mali sejem izdelovalcev in socialnih inovatorjev.
Včeraj si je dogajanje na Gimnaziji Slovenske Konjice sicer ogledal tudi predsednik vlade dr. Miro Cerar, med gosti pa je bil prvi dan še minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

*Zdaj pa v Novo cerkev, kjer bo turistično društvo organiziralo “Dan špargljev”. V Celju pa bo dišalo po bencinu. Pri domu Svetega Jožefa pripravljajo tradicionalen blagoslov motoristov s sveto mašo. Popoldne bo v Celju še srečanje otroških in mladinskih pevskih zborov.

*V cerkvi sv. Jošta v Vinarju bo dopoldne blagoslov podob Križevega pota. Podobe je izdelal domačin, rezbarski mojster Peter Tonkovič.

*VIII. Eko čarovnije bodo popoldne pri zreški železniški postaji – pripravili bodo poučne in zabavne aktivnosti za otroke in odrasle.

*Prireditev za vse starejše občanom od 70 let bo dopoldne v večnamenski dvorani Term Zreče.