Kaj se v nedeljo, 7. avgusta, dogaja na Štajerskem?

V Podčetrtku, ki velja za kraj z bogato sejemsko tradicijo, bo danes tradicionalni Lovrenčev sejem. Organizatorji pričakujejo okrog 100 razstavljavcev, pripravljajo tudi bogat spremljevalni program za vse generacije. Dogajanje bo postavljeno v sam trg Podčetrtka, tako bo sejemski utrip še bližji tistemu nekoč.
Popoldne bo še državno tekmovanje v kuhanju bučne juhe.

*Z veselimi nedeljami bodo na Rogli nadaljevali tudi v avgustu. Za danes so pripravili ‘Lepo nedeljo’ z mašo, dogajanje pa bodo popestrili še s prikazom košnje na star način in nastopom Navihank.

Štiridnevno Spodnjepolskavsko poletje z današnjim programom dosega še vrhunec letošnje prireditve. Dopoldne bo gasilsko tekmovanje Fire Combat, pred cerkvijo pa koncert domače godbe na pihala in nato žegnanjska maša. Popoldne pa se bo druženje začelo z gasilskim manevrom in nato z veselico z Dejanom Vunjakom z ansamblom in ansamblom Unikat.

Drevi bo na vrtu Ipavčeve hiše literarno-glasbeni večer. Prireditev organizira Kulturni center Gustav. Nastopila bosta Feri Lajnšček in Ditka.

*V Gorici pri Slivnici bodo popoldne blagoslovili konje. Poleg žegnanja konj pripravljajo tudi prikaz spretnostne vožnjo konjev v zapregi in spretnostne ježe.

Bike festival Pohorje– množično srečanje rekreativnih gorskih kolesarjev v Sloveniji bo danes. Pričakujejo do 1.000 kolesarjev z vseh koncev, ki se bodo podali na 28 ali 49 km dolgo traso brez enega samega kilometra asfalta. Kolesarili bodo od Areha do Osankarice, na Klopni vrh, Šumik in nazaj na Areh.

Šmarje pri Jelšah pa dopoldne gosti tradicionalni kolesarski maraton, ki bo ljubitelje tega športa popeljal po razgibani zeleni deželi Kozjanskega in Obsotelja. Kolesarji se bodo podali na različno dolge ture v dolžini 22, 42 in 66 kilometrov. Za najmlajše bo organizirani mini maraton v dolžini 1,2 km.