Kaj se v nedeljo, 22. maja, dogaja na Štajerskem?

*Danes v občini Oplotnica pripravljajo zaključek praznovanja občinskega praznika. Lovci pripravljajo strelsko tekmovanje, v centru Oplotnice bo predstavitev starodobnikov, v Oplotniščici bo prikaz ribolova, zaigrali bodo člani oplotniške godbe na pihala. Praznovanje pa bodo zaključili z ansamblom Okrogli muzikanti.

*Predsednik Janez Janša bo danes, v Rogatcu pozdravil člane stranke SDS iz območja Celjske regije. Na srečanju pričakujejo okrog 300 članov. Ogledali si bodo Dvorec Strmol, se povzpeli na Donačko goro, obiskali Muzej na prostem in konjeniški klub. Druženje bo v sklepnem delu dogodka popestril ansambel Aplavz.
*Srečanje starejših krajank in krajanov bo dopoldne na Zgornji Ložnici. Podelili bodo tudi priznanja krvodajalkam in krvodajalcem za večkratno darovanje krvi.

DANAŠNJI KONCERTI:
*Tradicionalna prireditev ‘Zreče pojo – praznik petja’ bo popoldne v zreškem kulturnem domu. Na prireditvi bo nastopilo več kot 150 pevcev
*Regijsko srečanje godb na pihala bo popoldne na Spodnji Polskavi. Prireditev nosi naslov Zakorakajmo v sončno pomlad.
*Zvečer bo v domu krajanov Grobelno koncert »Vesna poje in gode«. Izveden bo v sklopu Tedna ljubiteljske kulture. Obiskovalci bodo lahko prisluhnili zasedbi Rajske strune, ljudskim pevcem s Prevorja in godcem Mladinske folklorne skupine Lintvar.
*Popoldne organizirajo dobrodelni koncert učenci osnovne šole Vitanje, v vitanjski kulturni dvorani KSEVT.

DANAŠNJA ORGANIZIRANA REKREACIJA:
*Na Celjskem se bo nedelja začela športno. Na Špici bo dobrodelni tek ‘Tečem, da pomagam’, zbran denar bodo namenili predšolskim slepim in slabovidnim otrokom.
*Po dolini Sotle bo potekalo 12 meddržavno kolesarjenje. Organizatorja OŠ Rogatec in Turistička zajednica Hum sta za najmlajše pripravili kolesarski poligon, za ostale kolesarje pa tri različno dolge kolesarske trase.
*Planinsko društvo Vitanje danes organizira že 34. tradicionalno planinsko srečanje na Paškem Kozjaku. Tradicionalno srečanje vsako leto združi več kot tisoč planincev.