Kaj se v nedeljo, 19. junija, dogaja na Štajerskem?

*V Spodnjem Grušovju danes vrata odpira Dom krajanov. Dom bo blagoslovil prihovški duhovnik Slavko Krajnc. Po odprtju bo sledilo druženje obiskovalcev in krajanov. Zabavali se bodo z ansamblom Udar iz Slovenskih Konjic.

*V sklopu Šentjurskega poletja bo zvečer v Ipavčevem kulturnem centru koncert Ota Pestnerja z a cappela pevci. Drevi pa bo v Kulturnem domu Zreče pevski večer. Koncert pripravlja Mešani pevski zbor Strune.

*Na Dobrni danes razstava ročnih del, domačih dobrot, zeliščarstva, starin ter prikaz čebelarstva.

*V Laporju bo popoldne srečanje gasilskih veteranov, članov gasilske zveze Slovenska Bistrica. Prav tako bo v Laporju še odprtje prenovljenega odseka lokalne ceste v Leviču.
Srečanje starejših bo dopoldne na Velikem Tinju.

V sklopu praznovanja občinskega praznika Občina Vitanja v sodelovanju z Društvom gojiteljev malih pasemskih živali Dravinjske doline pripravlja razstavo. Predstavnik društva, Stane Novak.

*Strelsko društvo bratov Dobrotinšek Vojnik pripravlja streljanje z malokalibersko puško, ki se ga bodo udeležila strelska društva iz Vojnika, Celja, Slovenskih Konjic, Špitaliča, Doliča in Zreč.

*Popoldne pa Smučarsko društvo Vizore organizira meddruštveno tekmovanje v smučarskih skokih za pokal krajevsne skupnosti na skakalnici KA-13 v Vizorah. V Celju pa bo popoldne še drugi dan državnega prvenstva v atletiki za članice in člane.

Kolesarje na štiridnevni kolesarski dirki Po Sloveniji danes čaka še zadnja etapa, dolga 179 kilometrov. Start bo dopoldne v Hotelskem parku Rogaška Slatina, cilj pa tradicionalno v Novem mestu. Iz Rogaške Slatine se bodo sicer kolesarji na Dolenjsko odpeljali tudi skozi Šmarje pri Jelšah, Šentjur, Celje in Laško.

Oglas