Kaj se v nedeljo, 17. aprila, dogaja na Štajerskem?

BISTRIŠKO
tek2*V Slovenski Bistrici bo 14. Bistriški tek. Gre za tradicionalni tek po bistriških ulicah, na katerem se pomeri okoli 1000 udeležencev vseh starosti. Med najbolj zanimivimi teki bosta štafetni tek ter družinski tek.
*V župniji Slovenska Bistrica danes pripravljajo birmo.
*Krajevna organizacija Rdečega križa Studenice dopoldne zbira uporabna oblačila, obutev in igrače.
*Festival ‘Odprte hiše’ poteka tudi v Poljčanah, kjer bo dopoldne voden ogled vrtca.
ŠKOFJA VAS
Zdaj pa v Škofjo vas, kjer tamkajšnji gasilci pripravljajo dopoldne 6. gasilski dan. Predstavili bodo delo gasilcev, na ogled postavili tehniko in opremo.
ŠMARJE PRI JELŠAH
*V Šmarju pri Jelšah bo danes že 11. dobrodelni koncert ‘Srce, sonce, morje’. Izkupiček koncerta, na katerem bodo nastopili številni slovenski glasbeniki, je namenjen letovanju rejniških otrok.
STRANICE
*Dobrodelni koncert ‘Ti si moj sonček’ bo popoldne tudi v kulturnem domu Stranice. Zbrane prostovoljne prispevke bodo namenili za terapevtsko kolonijo otrok s cerebralno paralizo.
SLOVENSKE KONJICE
* Sakralna glasba najlepše zveni v cerkvi. Tega se zavedajo tudi člani vokalne zasedbe Expe, ki danes zvečer pripravljajo koncert v cerkvi sv. Jurija v Slovenskih Konjicah.
ŽIČE
*Tepanjski ljudski pevci bodo v žiškem Kulturnem domu predstavili pesmarico ‘Mi pa pesmi dosti znamo’, v kateri je zbrana bogata kulturna dediščina naših krajev.
JERNEJ
Brezplačne meritve krvnega tlaka, holesterola in sladkorja v krvi bodo dopoldne v učilnici župnišča Jernej.

Oglas