Kaj se v nedeljo, 13. 3., dogaja na Štajerskem?

ŠENTJURSKO

* V Šentjurju bo nocoj slavnostni koncert ob 70. obletnici Moškega pevskega zbora Skladateljev Ipavcev. Zbor je leta 1945 začel delovati pod imenom Pevski zbor osvobodilne fronte Sv. Jurij. Med drugim bil nagrajen tudi z bronasto plaketo na državnem tekmovanju Naša pesem. V sklopu nocojšnje prireditve bodo člani zbora prejeli tudi priznanja za dolgoletna kulturna udejstvovanja.

BISTRIŠKO

* V kulturnem domu na Zgornji Polskavi bo dopoldne otroška gledališka predstava, prav tako na Zgornji Polskavi prirejajo velikonočno delavnico za otroke.
* Rez potomke najstarejše trte z Lenta prireja Turistično društvo Laporje uro pred poldnevom. Druženje bo prijetno, pripravljajo še kulturni program in pogostitev.

CELJSKO

* Na Celjskem bo dan bolj miren, smejali se bodo v celjskem gledališču, kjer se nadaljujejo Dnevi komedije.
* Za smeh bo poskrbljeno tudi na Frankolovem. Tamkajšnje prosvetno društvo Anton Bezenšek pripravlja ogled komedije ‘Cvetje hvaležno odklanjamo’, v izvedbi društva Skorba.

OBSOTELJE IN KOZJANSKO

* Še v Obsotelje in na Kozjansko. Danes se lahko udeležite pohoda na Stare gore – pohodniki se pravkar (ob8h) zbirajo v Polju ob Sotli.
* Popoldne pa bo v Dobju na ogled kmečka igra ‘Pa bogata mora bit’.

ZREŠKO

* Predstavo ‘Mož moje žene’ bodo člani Kulturno umetniškega društva Šmartno v Rožni dolini popoldne odigrali v večnamenski dvorani na Gorenju.