Kaj se v nedeljo, 12. junija, dogaja na Štajerskem?

*Na gradu Podsreda bo dopoldne 4. Festival ekološke hrane. Predstavilo se bo 30 pridelovalcev ekološko pridelane hrane. Pripravljajo pa tudi predavanja o ekološki rastlinski pridelavi, o vrtovih in gredah, o reševanju problemov na ekološki način in o ekološkem kuhanju in peki.

*V Dobrni bo dopoldne prireditev ob zaključku del na obzidju in stopnišču cerkve. V programu bodo sodelovali: Godba Dobrna, Sestre Jakob in Vokalni sestav Vigred. Stopnišče in obzidje pa bo blagoslovil domači župnik Milan Strmšek.

*Dopoldne bodo v Breznu pri Vitanju obhajali Antonovo lepo nedeljo. Pripravljajo procesijo zmašo, prav tako bodo blagoslovili nove klopi.

*Celje moje čisto mesto. Tako je naslov ustvarjalnih delavnic, ki jih popoldne pripravljajo na mestni plaži v Celju. Z recikliranjem spodbujajo k ozaveščanju pomembnosti razvrščanja odpadkov.

*Koncert Viva la Fiesta bo nocoj v Slomškovem domu v Slovenski Bistrici, prireja ga bistriška vokalna skupine Vivere in plesalke flamenka .

*Samo še danes lahko v Šentjurju obiščete vrtove, ki so odprli svoja vrata. Čez dan lahko stopite v vrt Rifnik, vrt Hruševec in vrt družine Franc, ki je znan kot najbolj strm vrt v Sloveniji.

*Zvečer pa bo na vrtu Ipavčeve hiše potekal Večer pod Ipavčevo lipo. Obiskovalci bodo lahko prisluhnili koncertu Vokalne skupine Glasovir.

*V Laporju slavi tamkajšnja Lovska družina 70. obletnico. Osrednjo slovesnost prirejajo popoldne v lovskem domu v Poljčanah.

*V Podčetrtku je danes na sporedu še drugi dan evropskega pokala v judu, na katerem nastopa več kot 300 judoistov in judoistk iz kar 25 držav. V Zrečah pa se s finalnimi boji nadaljuje dvodnevno državno prvenstvo v odbojki na mivki za deklice, stare do 15 let.