Kaj se v nedeljo, 10. julija, dogaja na Štajerskem?

*V župnijski cerkvi v Slovenski Bistrici bo slovesno – tam bo dopoldne ponovitev nove maše novomašnika Robija Sekavčnika. Robi Sekavčnik, doma iz Raven na Koroškem, je z nadškofovim odlokom prišel v bistriško župnijo pred dvema letoma. Tu je veliko delal s skavti in mladimi, postal diakon ter duhovnik. Sedaj odhaja za kaplana v Slovenske Konjice.

*Na Ruški koči pri Arehu bo tradicionalna turistična prireditev Igramo in kuhamo na Ruški koči.
*Na Donački Gori bo popoldne tekma žanjic. Tradicionalna prireditev bo pri gasilskem domu.
*Planinska nedelja z ansamblom Donačka bo danes na Rogli. Med drugim pripravljajo pohod do Lovrenških jezer, otroško delavnico in pohod po Škratovi učni poti.

*Zgodaj popoldne bo v podružni cerkvi Svetega Vidu nad Vitanjem že tradicionalno, osemnajsto Srečanje ljudskih pevcev in godcev. Pred srečanjem bo maša. Sledili bodo nastopi ljudskih pevcev in godcev.

*Danes o se v Kozjanskem parku začenjajo glasbeni seminarji. Zvrstilo se jih bo pet. Najprej se bosta odvila seminarja za klarinet in flavto, ki ju bo zaokrožil koncert profesorjev, prihodnjo sredo, v Termah Olimia. Glasbeno poletje na gradu Podsreda izvajajo že 22 let.

*Skumavčeva galerija v Domu krajanov Resnik bo odslej odprta vsako nedeljo popoldne. V njej so razstavljene slike, ki so nastajale v sklopu Skumavčevih likovnih dni.

*Drevi bo na uradni Facebook in YouTube strani Poskočnih muzikantov potekala premiera novega videospota z naslovom »Pokvarjeni fantje«. Že v petek zvečer so ga predpremiero predvajali na Gorenju pri Zrečah.

*V Celju bodo popoldne odprli evropsko mladinsko prvenstvo v šahu. Prvenstvo bosta odprla celjski župan Bojan Šrot in predsednik Šahovske zveze Slovenije dr. Tomaž Subotič.