Kaj se v nedeljo, 1. maja, dogaja na Štajerskem?

*Prvi maj bodo tudi na Celjskem proslavili s pohodi in prvomajskimi druženji. Prvič druženja v organizaciji sindikatov ne bo več na Celjski koči, pač pa je preseljeno na celjski bazen.
Še vedno pa ohranjajo druženje na Šmohorju, kjer bo nastopilo več izvajalcev slovenske narodne in zabavne glasbe. Slavnostni govornik bo predsednik države Borut Pahor.

*Celodnevno prvomajsko druženje z veliko veselico bo ob ribniku Farovec pri Slovenski Bistrici. Poskrbeli so za gostinsko ponudbo in pestro dogajanje: postavljali bodo majsko drevo na vodi, pripravili prvomajski sejem, zabaviščni park za otroke, pridejo tudi Kuberaši, skupina z ročnimi možnarji, ter motoristi …
Popoldne bodo za dobro razpoloženje skrbeli Poskočni muzikanti in Mladi upi. Zvečer pa bo zbrane zabavala Tanja Žagar z ansamblom.
Veselica bo pod velikim šotorom. Druženje bo potekalo v soorganizaciji sindikata SKEI in Občine Slovenska Bistrica; tako bosta zbrane nagovorila bistriški župan in sekretar regijske organizacije SKEI Štajerske, Martin Dular.

*Tudi po šentjurski občini bo praznik dela 1. maj navsezgodaj naznanila prvomajska budnica. Tradicijo ohranjajo člani Pihalnega orkestra Šentjur, ki prav radi koncertne dvorane kdaj zamenjajo tudi za takšno pustolovščino – v nekaj urah bodo namreč zaigrali na kar 18 lokacijah po vse občini.
Na Resevni bo tradicionalno prvomajsko srečanje z začetkom ob 11. uri, v organizaciji Planinskega društva Šentjur.

*Ob prazniku dela na Konjiškem in drugod na Štajerskem pripravljajo tradicionalne budnice, prvomajska druženja, pohode in številne prireditve. Posebej dejavne bodo konjiška, zreška in oplotniška godba na pihala, ki bodo z budnico pričarale občutek praznika.

*V loškem lokalu Ob železnici danes pripravljajo majski špargljev maraton in vin Marof.

Vsem čestitamo ob prazniku dela!

Oglas