Kaj se v četrtek, 7.12., dogaja na Štajerskem?

 

* Radio Rogla in lokalni časopisi medijske hiše Novice za poslovne partnerje pripravljajo tradicionalni Miklavžev zajtrk – ta bo dopoldne v Galeriji Likovnih prijateljevanj.
Ustvarjalci lokalnih časopisov NOVICE, Celjan, Rogaške novice in Bistriške novice bodo torej skupaj z radijci gostili vidne predstavnike lokalnih skupnosti in poslovne partnerje. Nazdravili bodo uspehom v iztekajočem se letu in si zaželeli veliko lepega tudi v novem.

* V vinski kleti Zlati grič danes prirejajo Večer penečih vin. Druženje ob pokušanju penin bo obogatil enolog Sašo Topolšek.

* Zaposlenim in ostalim Bistričanom skupina Impol nocoj podarja 85 minut smeha v obliki predstave »Marš v tri … sto narodnih«. Predstava bo v domu DPD Svoboda v Slovenski Bistrici.
Dobrodelni koncert in srečelov pripravljajo popoldne učenci in delavci 2. osnovne šole Slovenska Bistrica, pride tudi pevka Bilbi.
Z gostom Adijem Smolarjem prirejajo dobrodelno prireditev z bazarjem na podružnični šoli Zgornja Ložnica.
Slovesno bo tudi v glasbeni šoli v Slovenski Bistrici – kjer bo Miklavžev koncert oz. skupni javni nastop učencev.
Na Vrholah pa bo popoldne srečanje starejših krajank in krajanov.

* Etnologinja in kulturna antropologinja Janja Sivec bo v Šentjurju predavala o šegah in navadah Slovencev v adventnem času, pomenu nesnovne dediščine za ohranjanje kulture ter novih vrednot, ki spremljajo sodobno praznovanje božiča.
Božični koncert učencev šentjurske glasbene šole bo pozno popoldne in zvečer v Ipavčevem kulturnem centru v Šentjurju. Učenci bodo zaigrali v različnih orkestrih in komornih zasedbah.

 

* Tudi letos se bo Vojnik spremenil v Božični Vojnik. Tam bo skoraj 100 jaslic na ogled pred hišami domačinov, sicer pa pripravljajo še več stojnic in dogodkov. Podrobnosti letošnjega dogajanja bodo predstavili dopoldne.

* Šolski center Rogaška Slatina dopoldne odpira svoja vrata. Ob dnevu odprih vrat pripravljajo zanimive delavnice, ogled dijaškega doma in pestro ponudbo delavnic.
V Knjižnici Rogaška Slatina bodo popoldne gostili pravljičarko Majo Furman.
Na oder šmarskega kulturnega doma prihaja predstava Alpska saga.
Četrtkovo dogajanje v Podčetrtku bo v znamenju sejma. V tamkajšnji večnamenski dvorani pa bo nocoj dobrodelni bazar osnovne šole ‘Otroci za otroke’. Denar bo namenjen šolskemu skladu.