Kaj se v četrtek, 6. aprila, dogaja na Štajerskem?

*Danes je svetovni dan zdravja.
V Ljubljani bodo v prisotnosti predsednika države razglasili naj zdravnike 2016. Med tistimi zdravniki, ki so prejeli največ glasov pacientov v akciji revija Viva, je tudi kar nekaj zdravnikov z našega konca Štajerske.

*V organizaciji konjiške območne organizacije Rdečega križa bodo dan zdravja obeležili z delavnicami na temo zdravja in prve pomoči v OŠ Pod goro.
Že opoldne bodo v konjiškem domu kulture  začeli s prireditvijo ‘Lep je dan’. Odprli bodo razstavo fotografij Tomaža Levstka, ki je skozi objektiv ujel pozitivno podobo bolnic in ozdravljenk, ki so se srečale z diagnozo rak dojk. Razstavo bo odprla predsednica Europa Donna, primarijka Mojca Senčar.
Brezplačne meritve sladkorja v krvi in krvnega tlaka bodo ob dnevu zdravja dopoldne izvajali v konjiškem zdravstvenem domu.

*Četrtek bo v Celju precej miren – vsaj po napovedanih dogodkih sodeč. V Celjskem domu pripravljajo dopoldne regijsko srečanje mladinskih gledaliških skupin, poimenovano ‘Gledališke vizije 2016’. V medgeneracijskem centru Vojnik danes pripravljajo kuharsko delavnico o pripravi peciva za alergike.

*Nocoj bo v Ipavčevem kulturnem centru v Šentjurju literarni dogodek s predstavitvijo knjige Od Radane vasi do Ponikve. Z avtorjem Francom Kovačem se bo pogovarjala direktorica Knjižnice Šentjur, Tatjana Oset.

*Še tretji del revije otroških pevskih zborov z Bistriškega bo popoldne, in sicer v šoli v Šmartnem na Pohorju. V Glasbeni šoli v Poljčanah bo nocoj razredni nastop.  Delavnica Poskrbite za svoje zdravje bo popoldne v Slomškovem domu v Laporju. Predavala bo Gordana Mikuš.

*Vitanjski občinski svet nocoj med drugim tudi in spet o KSEVTU