Kaj se v četrtek, 5. maja, dogaja na Štajerskem?

*Telo iz črk. Roman o Almi, prvo slovensko prozno besedilo, ki se ukvarja s slovito Celjanko Almo Karlin, bodo popoldne predstavili v Knjižnici Celje. Z avtorjem Milanom Deklevo se bo pogovarjal Marijan Pušavec.

*Fotografsko razstavo Roka Pevca z naslovom ‘Mimoidoči’ bodo drevi odprli v Domu kulture Slovenske Konjice. Gre za retrospektivo obdobja 2010-2015, z izjemnimi porteti. Obeta se tudi vrhunski spremljevalni program: Glasbeni gostje na dogodku bodo Marko Brdnik & Uroš Rakovec ter Marko Rečnik & Co.

*Dopoldne bodo v Šentjurju odprli gostujočo razstavo fotografij Josipa Pelikana z naslovom »Mesto pod škornjem: okupirano Celje (1941-1945). Razstavo bo predstavil avtor dr. Tone Kregar, Šentjurčani pa si jo bodo lahko ogledali na Mestnem trgu.

*V Bistriškem gradu bo nocoj (zdaj že tradicionalni) koncert vse bolj priznanih mladih glasbenic iz Slovenske Bistrice: dvojčic flavtistke Žive in pianistke Neje Skrbiš. Na tokratnem koncertu se jima bo pridružila čembalistka Veronika Fridrih. Vse tri so nekdanje učenke Glasbene šole Slovenska Bistrica, danes pa študentke ljubljanske Akademije za glasbo oz. celovškega Konzervatorija.

Oglas