Kaj se v četrtek, 30. junija, dogaja na Štajerskem?

*Konjiški dnevi 2016 se bodo drevi končali s slavnostno sejo občinskega sveta, na kateri bodo podelili občinska priznanja. Pred tem bodo predstavili tudi monografijo z naslovom ‘Konjice, 870 let prve pisne omembe’.
Pričakujejo tudi predstavnike osmih prijateljskih mest iz različnih delov Evrope, slavnostni govornik pa bo predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

*Popoldne se bodo sestali oplotniški in vitanjski svetniki. V Oplotnici bodo med drugim odločali, koliko bodo stali programi vrtca na območju Oplotnice.

*Pred mestnim kinom Metropol v Celju pripravljajo nocoj koncert skupine Bassless.

*V športni dvorani v Slovenski Bistrici se začenja 4-dnevni Evropski pokal v twirlingu. Tekmovanje poteka v organizaciji domačega Twirling kluba Sašo in Twirling zveze Slovenije.

*V Centru konjeniškega športa v Celju pripravljajo danes državno prvenstvo v preskakovanju ovir s konji. Prvenstvo se spet vrača na Lopato, organizatorji pa obljubljajo tudi pester spremljevalni program.

*Ljubitelji nogometa v Celju že odštevajo ure do začetka večerne tekme. Na Areni Petrol se bo namreč domače moštvo na pripravljalni tekmi pomerilo s slovitim škotskim Celticom. Gre za klub, ki je v sezoni 1966/1967 osvojil Pokal državnih prvakov, predhodnika današnje Lige prvakov. Nogometni velikan iz Glasgowa je med drugim tudi 47-kratni škotski prvak.
Od aktivnega igranja nogometa pa se bo drevi poslovil tudi dolgoletni vratar Nogometnega kluba Celje, Amel Mujčinović.

*V konjiški Štorkljini hiši začenjajo s počitniškimi četrtki – danes dopoldne bo športni dan s Konjiško atletsko šolo.

*V Zrečah bodo popoldne obeležili 10-letnico Vodovnikovega vina, ki so ga prvič pokusili leta 2006 ob 800-letnici prve pisne omembe Zreč.