Kaj se v četrtek, 21. aprila, dogaja na Štajerskem?

*O letošnjem programu dela in finančnem načrtu Zdravstvenega doma Slovenske Konjice in konjiškega Vrtca bodo drevi govorili konjiški občinski svetniki. Na njihovi seji bodo med drugim razpravljali tudi o elaboratih o oblikovanju cen za komunalne storitve.

*Popoldne se bo sestal tudi občinski svet občine Dobje, ki bo potrjeval letošnji občinski proračun in govoril o programu kulture v občini.

*V Celju bo danes v parku svobode osrednja celjska slovesnost ob dnevu upora proti okupatorju. Slavnostni govornik bo Tit Turnšek.

*Manevrska struktura narodne zaščite je leta 1990 nastala in delovala tudi na Konjiškem. Njen načelnik Anton Kolar je skupaj s soavtorjema Borisom Podvršnikom in Petrom Mlakarjem takratno dogajanje spravil na papir – izšla je knjiga Za Slovenijo, ki jo bodo popoldne predstavili v konjiškem Gostišču Fink.

*V Šentjurju bodo dopoldne na novinarski konferenci v Ipavčevi hiši predstavili podrobnosti o letošnjem Šentjurjevanju. Tradicionalni sklop družabnih prireditev je namreč tik pred začetkom. Večdnevna prireditev bo traja vse do 2. maja.

*Ob 25. obletnici samostojne Slovenije pripravljajo popoldne v Narodnem domu pomladni koncert Gimnazije Celje-center, ki ga posvečajo tudi prazniku Mestne občine Celje.

*Sejem Knjižnica pred knjižnico bo popoldne na ploščadi pred Domom kulture Slovenske Konjice. S tem dogodkom se bodo poklonili svetovnemu dnevu knjige, ki ga obeležujemo 23. aprila.

* V Šmarju pri Jelšah zaključni koncert Muzejskega glasbenega abonmaja, prvega, ki je v taki obliki potekal v muzeju baroka. Na koncert z naslovom Citrarska fantazija se bosta predstavili Doroteja Bedenik na citrah in Suzana Hebar Čamer na kitari.

*Učenci in delavci OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica popoldne s prireditvijo obeležujejo dan šole. V muzeju novejše zgodovine Celje pa pripravljajo voden ogled po interaktivni razstavi Herman Lisjak ‘Vódi po vôdi’.

*Tudi na Štajerskem bodo policisti danes poostreno nadzirali hitrost vožnje. Lokcije in ure nadzora smo na našem poratlu že objavili TUKAJ.