Kaj se v četrtek, 14. aprila, dogaja na Štajerskem?

KONJIŠKO
*V Slov. Konjicah bodo predstavili Startup vikend socialnih inovacij. Ta bo v začetku maja potekal prav v Konjicah. Organizatorji sporočajo, da bo  Ministrstvo za gospodarski razvoj v prihodnjem mesecu objavilo 1,4 milijona evrov nepovratnih sredstev za startup socialna podjetja.
*V Termah Zreče se bodo na strokovnem posvetu Zavoda za šolstvo srečali  vodilni na področju vzgoje, izobraževanja in usposabljanja otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami.

BISTRIŠKO
*V Bistriškem gradu se začenja dvodnevna mednarodna konferenca o volilni pravici od lokalne do evropske ravni – politična udeležba državljanov Evropske unije v izgradnji skupnosti. Konferenco prireja bistriški Razvojno informacijski center.
*Gostje predavanja v bistriški knjižnici bodo nocoj izvedeli več o Bosanskih piramidah. * *Predstava otroške gledališke skupine DPD Svoboda ”Zgodbe iz ateljeja”, pa bo nocoj v Viteški dvorani Bistriškega gradu.

CELJSKO
*Že dopoldne bodo na letališču Levec podelili potrdila in nagrade letošnjim nagrajencem natečaja »Naravne i nesreče – Delujmo preventivno,« ki so ga pripravljali na Upravi za zaščito in reševanje. Otroci si bodo lahko ogledali tudi različne tehnike reševanja ob nesrečah.
*V Muzeju novejše zgodovine Celje bo danes pogovor z varuhinjo človekovih pravic Vlasto Nussdorfer.
*V enem od lokalov v mestu pa bodo uprizorili komedijo Staro za novo, v igralski zasedbi Tina Vodopivca in Borisa Kobala.

ŠENTJURSKO
*V Šentjurju pa bo tradicionalna območna revijo otroških in mladinskih pevskih zborov. Letos bo nastopilo 15 zborov, sodelujejo vse osnovne šole občin Šentjur in Dobje – skupaj to pomeni skoraj 500 prepevajočih otrok.

Oglas