Kaj se v četrtek, 10. 3., dogaja na Štajerskem?

ŠENTJURSKO

* Popoldne bodo v Ipavčevem kulturnem centru slovesno razglasili najboljše športnike minulega leta v občini Šentjur. Razglasitev bodo popestrili člani vokalne skupine IL DIVJI.
* O vzgoji, vzdrževanju in obrezovanju sadnih dreves bodo popoldne govorili v Hrastju, strokovnjak iz Kozjanskega parka bo tudi prikazal, kako obrezati visokodebelna sadna drevesa.
* Na Ljudski univerzi Šentjur pa bo predavanje o medsebojnih odnosih.

KONJIŠKO

* Svetovni dan ledvic bodo danes obeležili tudi v zdravstvenem domu Slovenske Konjice. Dopoldne bodo v avli izvajali brezplačne meritve krvnega tlaka in sladkorja v krvi. Na stojnici bodo na voljo tudi gradiva in svetovanje glede zdravega življenjskega sloga. Prav tako se bodo zainteresirani lahko v laboratoriju testirali na prisotnost beljakovin v seču, ki predstavljajo tveganje za kronično ledvično bolezen kot tudi srčno-žilne bolezni.

CELJSKO

* V Mladinski knjigi v Celju bo slovenski komik Boštjan Gorenc Pižama predstavil knjigo sLOLvenski klasiki 1. V Celju bodo nocoj odprli razstavo Katje Kovše, študentko Pedagoške fakultete v Ljubljani. V mestu se nadaljujejo tudi 25. Dnevi komedije. Nocoj se bodo s predstavo čudežna terapija predstavili člani mestnega gledališča ljubljanskega.

LJUBLJANA

* Po uspešnih uvodnih dirkah v novi sezoni bo motokrosist Tim Gajser iz Makol dopoldne novinarjem na voljo v Ljubljani.