Kaj se danes, v torek, dogaja na Štajerskem?

KONJIŠKO

* Pustno rajanje popoldne pripravljajo v Slovenskih Konjicah pred kulturnim domom. Maske se bodo z godbo na pihala sprehodile po Starem trgu, vsaka bo dobila krof in čaj. Ob tem opozorimo, da bo med 15.00 in 16.30 za promet zaprt del Starega trga.
* Veselo pustovanje bo popoldne tudi v Žičah pred kulturnim domom.

ZREŠKO

* Pustovanje bo popoldne pred kulturnim domom na Stranicah, kjer bo povorka in pogostitev za vse maske.

VITANJSKO

* V Vitanju bodo pustno rajanje začeli že dopoldne, ko se bodo maske v povorki sprehodile od šole do prizorišča pred KSEVT. Tam bosta posebni gostji obiskovalce popeljali še skozi pustne karaoke. Pustne šeme seveda ne bodo ostale brez čaja in pustnih dobrot.

ŠENTJURSKO

* Pust bo masten okrog ust tudi v Šentjurju. Veselo rajanje z voditeljico, kurenti in maskami obljubljajo na Mestnem trgu.
* V Galeriji Zgornji trg v Šentjurju pa bodo odprli razstavo šentjurskih likovnikov ob kulturnem prazniku Moj Šentjur

BISTRIŠKO

* Pustovanje bo popoldne na Spodnji Polskavi. Otroško pustno rajanje s Spidijem bo popoldne v Gams klubu Slovenska Bistrica. Prav tako bodo pustovali na osnovni šoli v Makolah. V glasbeni šoli v Slovenski Bistrici in v oddelku v Poljčanah pa popoldne prirejajo pustna nastopa.
* V šoli v Laporju bo dopoldne prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku. Poklonili se bodo pesniku Francetu Prešernu, pustne šeme pa bodo po starem ljudskem izročilu tokrat navdihnjene z močjo besedne umetnosti preganjale zimo in klicale pomlad.

CELJSKO

* Prava pustna povorka se danes obeta v Celju. Različne maske bodo mesto zavzele že dopoldne.
* V Celju pa pripravljajo tudi 1. festival hrane in pijač Kulinart. Podrobnosti o festivalu, ki bo konec tedna, bodo predstavili na dopoldanski novinarski konferenci.

OBSOTELJE IN KOZJANSKO

* Pustna rajanja bodo danes tudi v Kozjem, v Rogaški Slatini in Podčetrtku.